Skip to main content
  • Archivaris
  • 297

Kort nieuws/297

Onderzoeksbureau naar politie en justitie Jansen & Janssen uit Amsterdam is erin geslaagd het komplete Van Traa-rapport en het Rijksrecherche-onderzoek naar de CID-Kennemerland voor iedereen met een Internet-aansluiting toegankelijk te maken. Sinds kort is alles ook op een CD-Rom beschikbaar voor 49,50 gulden, in plaats van de ruim 700 gulden die de Sdu er voor vraagt (bel met J&J: 020.6123202). Je kunt via een 'link' naar de Jansen & Janssen-pagina's. Overigens kun je via het Kleintje op Internet bij veel meer bladen (Ravage, Konfrontatie, de Nar, Radikal) & onderzoeksgroepen (Opstand, Autonoom Centrum, OKIA) terecht komen. Veel plezier en zorg ervoor dat je badmuts en surfplank goed zitten...

In Tilburg is de ARG (de Anti Racisme Groep) aktief, voornamelijk met een informatiestand op manifestaties. Je kunt bij hen terecht voor veel (ook oudere, voor de helft van de prijs!) brochures en informatiemateriaal betreffende racisme & discriminatie. Neem kontakt op via Postbus 975, 5000 AZ, Tilburg.

neem het mee
verpakt in felgekleurd feestpapier
met flippochips en krols heinekenbier
hijgend uit je micro even keuken
zwijgend alleen maar denken aan het neuken
valt het mee
die cliché tv

Toch nog even zeuren om geld... Iedereen die het abonnementsgeld heeft overgemaakt hartelijke dank, en zeker diegenen die wat extra hebben overgemaakt! Maar, er is toch nog een heel stel mensen die nog steeds achterlopen. Daarom hier & nu opnieuw een oproepje. Onze kosten zijn enorm opgelopen (vooral papierprijsverhogingen, drukkosten & ptt-verzending) en we komen dus struktureel nog wat geld tekort. Nieuwe betalende abonnees zijn dan ook hard nodig. Kijk eens in je sociale omgeving rond wie je nog een abonnement op het Kleintje kunt aansmeren. Wij danken jullie bij voorbaat... het muurkrantkollektief.

Jojo's, dat zijn het in deze stad. Had de Brabantse Milieu Federatie eerst sukses met haar bezwaarschrift tegen de vergunning voor het postsorteercentrum, de vergunning werd ingetrokken. Even later geeft de suffe gemeente toch de vergunning weer.
De PTT heeft besloten te stoppen met postvervoer over het spoor en alle lange afstand-vervoer met vrachtauto's te gaan doen. NS teleurgesteld uiteraard, maar wij ook. Stelletje stinkdiesels erbij. Je kan je frustratie hierover uiten door stickers op je post te plakken (bestellen bij Omslag 073-5941622) of je enveloppen kreatief te bewerken. Zeer onleesbare postcode bijvoorbeeld. Of ronde envelop. Dan kan je post niet automatisch gesorteerd worden. Bedenk wat leuks. Vergeet niet er (wel leesbaar) op te schrijven dat je dit doet uit verzet tegen het besluit de post voortaan per vrachtauto te vervoeren.

Radicaal omdat er na vele jaren van humane organisaties, opgeschreven analyses, begrijpend overleg, uitgevoerde vredesplannen, confronterende beelden, tóch weer oorlog uitbreekt in een door algemeen aanvaard 'beschaafd' land.
Radicaal omdat er na vele jaren van humane groeperingen, opgeschreven analyses, begrijpend overleg, doorgevoerde milieuplannen, confronterende natuurschade, tóch nog steeds de natuur het onderspit delft.
Radicaal omdat er na vele jaren van humane commissies, analyserende politici, onbegrijpelijk overleg, ingevoerde kortingen, veelbelovende partijprogramma's, tóch nog steeds werkeloosheid een feit is.
Radicaal omdat er na vele jaren van humane voorlichting, geanalyseerde voorbeelden, begrijpelijke uitleg, afgevoerde verbintenissen, confronterende realiteit, tóch weer mensen zijn die de verkeerde partner uitkiezen.
Radicaal omdat normaal niet meer dan abnormaal is geworden.

Wij zien het niet zitten dat de tour de france in Den Bosch begint en onze stad een paar dagen in de greep houdt. Daarom hebben we allerlei leuke plannen om de grootheidswaan van de bestuurders en ondernemers te frustreren. Op woensdag 15 mei komen we bij elkaar om zaken voor te bereiden. Zin om mee te doen? Kom naar onze vergadering. 20 uur, wijkgebouw de Waag op West.
Axiecomitee Tour rot op.

En ja hoor, de lente is eindelijk aangebroken. In het Brabants Dagblad konden we lezen dat er enkele UFO's boven de stad zijn gezien... Mijn hemel, dat belooft niet veel goeds dit jaar...

Iedereen die reeds een kopie van haar/zijn paspoort bij de werkgever had ingeleverd kan deze nu terugvragen. Op 22 maart jongstleden stelde de rechtbank in DenHaag een WID-weigeraar in het gelijk. WID staat voor Wet op de Identificatieplicht. Deze weigeraar had zijn werkgever alleen zijn paspoort getoond en het maken van een kopie niet toegestaan. Naar aanleiding van deze uitspraak kunnen al diegenen die met grote weerzin een kopie hebben ingeleverd deze nu terug vragen. Vraag meer informatie, waaronder een voorbeeldbrief voor kopie-teruggave, bij het Autonoom Centrum, Bilderdijkstraat 165-f, 1053 KP, Amsterdam 020.6126172 (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en web-pagina's op http://www.xs4all.nl/~ac)

Dat is de naam van het documentatiecentrum over inheemse volken. Zij hebben zojuist twee knipselmappen uitgebracht, over West-Papua en over Ogoni. Maak 9,60 gulden over op giro 4472496 van de Ekster & de Olifant in Wageningen en schrijf er even bij welke je wilt.

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 297, mei 1996