Skip to main content
  • Archivaris
  • 275

Handen af van die giro-afschriften

De Sociale Dienst vraagt naar de laatste 3 giro-afschriften bij een hercontrole. In konkreto dus van de laatste anderhalve maand, want banken geven zo'n overzicht van je eigen centen nog maar eens per 2 weken, mogelijk snel zelfs eens per maand... Haar redenen hiervoor zijn dat andere gemeenten het ook doen; dat het fraude kan opsporen en dat schulden achterhaald kunnen worden.
Volslagen krankzinnig! Uitkeringsgerechtigden worden daarmee beschouwd als potentiƫle fraudeurs, hebben blijkbaar geen privacy-rechten. De Sociale Dienst heeft niets met jouw uitgaven te maken; wie denken ze wel niet dat ze zijn!
Verzet je en typ onderstaande brief over. En opsturen of afgeven. "Aan de direkteur van de Gemeentelijke Sociale Dienst: Sinds kort moet ik bij een hercontrole 3 giro-/bankafschriften laten zien aan de Sociale Dienst. Om daarmee meer fraude te achterhalen. Ik vind dit beleid een ontoelaatbare inbreuk op mijn privacy. Ook wens ik niet als potentile fraudeur te worden gezien. Naar mijn mening wegen de voordelen van dit beleid niet op tegen de nadelen. Ik verzoek u dit beleid met onmiddellijke ingang te staken. Graag ontvang ik een antwoord van u."
Stuur een afschrift ter kennisgeving aan de gemeenteraad van DenBosch, Postbus 12345, 5200 GZ, DenBosch!

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 275, 14 juli 1994