Skip to main content

Bas en boos

Hits: 334

zondag 15 oktober-2006
Je wordt verdacht van heling van “gelekte” dossiers en de verkoop ervan aan je gappie bij De Telegrof. Je bent ouweneel met de grimmige kopstukken van het wereldje tot ze ruw overlijden of zich buitenslands vestigen. Je wordt keurig via sms-jes etc. op de hoogte gehouden van de stand van zaken als er weer eens een van je kopstukken wordt omgeblazen. Je doet net of je misdaadverslaggever bent en schrijft af en toe een boekie. Je probeert ABN te spreken als je denkt dat dat interessant staat (bijvoorbeeld in ouwehoerprogramma’s voor de teevee, waarvan de makers in de veronderstelling leven dat je een misdaadexpert bent). Je woont vlakbij zee om af en toe je pootje te baaien. Je gaat als het even kan hollen in de duinen met je gappie van De Telegrof. Je denkt dat je uitblinkt in worstelen en boksen. Je gaat zelden uit en wordt witheet als je geliefde bij die zeldzame gelegenheid totaal uit het lint gaat. Je kan geen tukje doen zonder slaappillen en een oogklep van de KLM, omdat je anders gaat slaapwandelen. Je bent tuk op poen en maakt met collega’s graag stampei als je ook maar even denkt dat je genaaid wordt. Je koopt onzinnige dingen als je het eenmaal op je heupen hebt: nep-handgranaten, zestien paar waterschoenen, vaklitteratuur over “Duizend manieren om zonder sporen iemand te kelen” en het vervalsen van identiteitsvodden. Je huis is een bunker vol veiligheidsapparatuur en met een stalen deur.
Je had ooit twee blaffers: een 9 mm Glock en een kleine 25 mm voor op je enkel. Je zaagde een shotgun om tot iets handzaams en testte hem in je kelder. Je maakte gebruik van een kogelvulmachine om bijvoorbeeld van een 9 mm een vliegende fragmentatiebom te kunnen maken. Je investeerde af en toe in de aan- en verkoop van ondeugende middelen. Je ging voor een reportage op stap met een sociale speurneus om klaplopers te betrappen, terwijl je geliefde thuis bijstand genoot. Je vertelde aan luitjes in the know dat je wekelijks een séance had met Jan van Looyen van de CRI. Enzovoort enzovoort.
Een goeie raad: Laat uw kind nooit misdaadverslaggever worden of iets wat daarvoor doorgaat. Dan maar liever voetballer.

Klik hier om uw reactie toe te voegen