Skip to main content

Khanebraaiers (009)

26 maart 2017
Hits: 404

dinsdag 31 januari-2006
Die Koen Dassen heeft de zak gekregen. Wie? Koen Dassen. Het hoofd van de Belgische Staatsveiligheid. Hij had niet adequaat ingegrepen toen in 2004 een bedrijf uit Temse een multi-use oventje aan Iran leverde. Kon gebruikt worden voor het afbakken van een pain de luxe, maar ook van een atoomraket. Foutje bedankt zou je zeggen, ware het niet dat de CIA al vantevoren voor het dreigende echec gewaarschuwd had. Die voelde zich dus behoorlijk in de schoenen gezeken en protesteerde.
Nog niks aan de hand misschien, maar er waren ook isostatische persen aan de Perzen geleverd. En ook die kunnen heel handig zijn bij het produceren van nucleaire spulletjes. De dienst van Koen bleek flink gefoezeld te hebben bij het in elkaar flansen van een officieel rapport over de vaginale manier waarop ze deze twee kwesties had behandeld. Gevolg: de desbetreffende minister stond voor Jodocus bij het inlichten van het parlement. Koen dus exit.
Zo hoort het wel, maar als we ons goed herinneren is er geen ruk in die richting gebeurd toen de Khan-affaire bij ons in volle hevigheid losbarstte. De verantwoordelijke heren bij de BVD bleven lekker zitten. Het enige wat ze in wezen deden was klokkenluider Veerman een klotenleven bezorgen.
Een bewijs uit het ongerijmde dat Lubbers gelijk had. De CIA en de BVD lieten Pakistan bewust zijn gang gaan bij het verzamelen van de nodige nucleaire Lego om zijn eigen bom te vervaardigen. In ruil voor steun aan de strijd tegen de Ruskies in Afghanistan.
Maar met die baarden in Iran ligt het anders. Jammer voor Koen, maar zo gaat dat als de kokkenluider George Bush heet in plaats van Frits Veerman. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Khanebraaiers