Skip to main content

Shotje?

Hits: 292

donderdag 9 februari-2006
Kijk, zo langzamerhand word je immuun voor alle waarschuwingen die je dagelijks bereiken via zogenaamde experts. Zo mag je eigenlijk niet zuipen, roken, vet vreten, er vrij op los neuken, blowen, de hele dag in de zon liggen, Mohammed tekenen, 20 uur per dag je mobiel voor je oor houden enzovoort enzovoort. Want je kan er ernstige kwalen van krijgen of er hartstikke dood aan gaan. En voorkomen is genezen nietwaar?
Heb je bijvoorbeeld ergens een gaatje in je gebit, dan kan je beter naar de tandarts gaan. Die vult dat gaatje op en dan loop je er niet alleen weer voor heel wat jaartjes knappies bij, maar je krijgt ook niet allerlei abcessen of andere narigheid.
Tenminste, als de sadist in kwestie geen amalgaam gebruikt. Want daar zit kwikzilver in en dat is niet zo’n beetje giftig. Volgens experts kan je daar om eens wat te noemen op termijn een Alzheimertje van oplopen of chronisch moe worden ver voor je houdbaarheidsdatum. Maar als je eenmaal op zo’n martelwerktuig zit, heb je meestal niet het besef om te vragen of dokje asjeblieft geen amalgaam in je gaatje wil proppen. Het zou misschien wel moeten, maar je hebt op dat moment wel even wat anders aan je hoofd.
Ander voorbeeld. Zit je net met een koppie decaf voor je kwelbuis, zie je weer een zootje kippen met een H-vijfje op apengapen liggen. En je denkt: aan mijn lijf geen polonaise. Morgen effe naar de chirurgijn voor een griepprikkie. Kan nooit kwaad. Oh nee?
Volgens ene Hugh Fudenberg, een beroemde Amerikaanse medicus die heeft doorgestudeerd in de immunologie, zit er in die anti-griepshotjes een slok kwikzilver waar zelfs een tandarts van zou schrikken. 25 microgam. En één microgrammetje staat al als giftig voor een mens in de boeken. Hugh heeft even voor ons uitgerekend dat als je vijf jaar achtermekaar trouw je griepprik hebt gehaald, omdat dat zo gezond voor je was en je dan met een gerust hart een kip over haar bol kon aaien of haar eitje kon tikken, je tien keer eerder de kans liep om Alzheimer te krijgen. En dat heeft Hugh in 1997 al wereldkundig gemaakt.
Ooit ervan gehoord? Wij niet. Maar als je alles moet geloven, valt morgen de hemel naar beneden vanwege zware sneeuwval. Dus gaan we morgen toch lekker een shotje anti-griep halen. Want vandaag is vandaag en morgen zien we wel. En vanavond zetten we het op een zuipen, vreten we een pan bitterballen op, wippen ons een ongeluk met wat toevallig voorhanden is, rollen een wietsigaar, maken een schunnige Mohammed-tekening, bellen mobiel met al onze abonnees enzovoort enzovoort. Krijg je later Alzheimer. Nou en?

Klik hier om uw reactie toe te voegen