Skip to main content

Paling

Hits: 339

dinsdag 12 september-2006
Gaat die meesterspeurder in de Deventer moordzaak aan de familie Doorsnee vragen wie ze het leukst vinden, Jan Peter Klootviool of Woutje AOW. Vult de meerderheid van de familie in: “Klootviool”. En dat wordt dan meteen door De Telegrof en aanverwante favorieten van de visboer met triomfantelijke klaroenstoten uitgedragen. Als een bewijs voor de stelling, dat ondanks alle mega-shit van Klootviool I, II en III de verkiezingsoverwinning van God’s troepenmacht in de Tweede Kamer nakende is.
Nou vinden wij Woutje AOW net zo betrouwbaar als alle andere restproducten van de Shell. Maar om nou Klootviool leuker te vinden dan Woutje gaat ons wat te ver. Ze zijn gewoon allebei net zoveel waard als een dumponderbroek op de Albert Cuijp. Om even bij Jan Peter te blijven: Produceert ie bijvoorbeeld afgelopen weekend een Bush-sonatine in c-mineur en vijfkwartsmaat waarin hij iets afkeurends uitkraamt over de leugens van zijn baasje in het Witte Huis. Gingen over die geheime bewaarplaatsen van de CIA in allerlei louche landen, waar een heel koppel baarden werden gekoeieneerd tot ze toegaven plannen te hebben om Madurodam op te blazen.
Tjonge, dat was wat. Maar wel allahvergeten selectief. Want we hebben vriend Klootviool nooit iets horen krassen over de aperte leugens van zijn baasje inzake de massaverneukingswapens in Irak, de leugens over de contacten tussen Saddammeke en Osama’s Flying Circus, de leugens over de leveranties van plakjes gele cake aan Saddammeke, de leugens over de naaktshows in het met de Efteling gelieerde Abu Ghraib-pretpark, de leugens over 9/11 etcetera etcetera. Noppes, nada, niks.
Om nog maar te zwijgen over zijn eigen leugens en draaikonterij inzake onze missie naar Afghanistan, prinses Mabel (aka De Marmot), Pim Fortuijn, de Zwarte Madonna en talloze andere memorabele zaken die zich de afgelopen vier jaar hebben voorgedaan. Nee, die familie Doorsnee moet vlak voor het beantwoorden van de vragen van onze Deventer Clouseau onverwacht bezoek hebben gehad van enquêteur Korsakow. Of zo euforisch zijn geraakt over die vier piek die het grijze peloton per maand erbij krijgt, dat de shit in een ijltempo wordt doorgetrokken in de kleine ruimte tussen de verjaardagskalender en de stortbak.
Zonder twijfel zouden we na vier jaar Woutje net zo’n lange lijst met vodden kunnen produceren. Andere vodden misschien, maar wel vodden. Dus de familie Doorsnee vragen of ze Klootviool leuker vinden dan AOW heeft net zoveel zin als hengelen naar paling in een goudvissenkom. Geen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen