Skip to main content

Snuiven onder de soutane

Hits: 330

donderdag 23 februari-2006
Als iemand ons het boekje “Een vertrouweling van de mafia spreekt” kan bezorgen, houden we ons aanbevolen. Is pas verschenen in Colombia en geschreven door een bef, Gustavo Salazar. Daarin staat dat geklofte jongens als Pablo Escobar en zijn tegenhanger Gustavo Gaviria uit Cali in de jaren tachtig, toen de Iran-Contra tot volle bloei kwam, meloenen dollars hebben geschonken aan de kerk. In casu aan twee kardinalen: Rubiano (aartsbisschop van Bogota) en kardinaal Alfonso Lopez (voorzitter van de Vaticaanse raad voor familieaangelegenheden). Die poen werd rechtstreeks doorgesluisd naar Rome om de kas te spekken. Was ook wel even nodig, want de duistere activiteiten van de P2/mafia-clan van kardinaal Marcinkus, Gelli, Calvi, Sindona en andere gangsters hadden voor een flink gat in de Romeinse begroting gezorgd.
De twee Colombiaanse rokkendragers ontkennen uiteraard bij god ooit in contact te zijn geweest met de betrokken snuifhandelaren. Laat staan dat ze ooit wit bestoven poen hebben aangenomen. Wat overigens in de jaren tachtig noch een delict noch een zonde was in die contreuien. Maar bef Salazar zegt over voldoende getuigen uit de keuken te kunnen beschikken om zijn beschuldigingen waar te maken.
Met name kardinaal Lopez zou het volgens hem kakelbont hebben gemaakt. De sub-vertegenwoordiger van onze lieveheer zou de beide illustere snowdogs herhaalde malen in hun eigen clubs hebben bezocht. Als ie uit zijn limo stapte kusten de heren zijn ring en ze trokken zich dan gezamenlijk terug om een vorkje te prikken en iets achterover te kiepen wat in de verste verte niet leek op weiwater. Bij het afscheid kreeg Lopez dan een valies met een voorraadje dukaten mee naar huis. Met de groetjes aan pappa Woytila.
Of de duivel ermee speelt, kardinaal Marcinkus overleed afgelopen maandag in Sun City, Arizona. Zich zeker doodgeschrokken van de nieuwe onthullingen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen