Skip to main content

De Joego-connectie (001)

26 maart 2017
Hits: 524

dinsdag 28 maart-2006
Wij houden van conspiracies. Als het moet vinden we ze zelf uit. Analyze bijvoorbeeld this:
Op 22 februari jl. werd de Bulgaarse topondernemer in verboden zaken Ivan Todorov, alias de doctor, voor zijn klus geschoten. Einde levensverhaal.
Volgens berichten uit Sofia handelde Ivan in sigaretten buiten de banderol om, heroïne uit de gebieden die Henk Kamp binnenkort laat moderniseren, handzaam wapentuig, vrouwen die niks anders hebben dan hun lijf, etcetera. Geen sympathie opwekkende heer zou je zeggen, maar het weerhield bijvoorbeeld de huidige minister van Energie Sevlievski en zijn voormalige collega op Financiën Velchev er niet van om zich nog niet eens zo heel lang geleden samen met Ivan te verpozen op diens jacht in Monaco. Zoiets als Willem Holleeder samen met ZKH Brinkhorst en Gerrit Zalm op een schuit in IJmuiden. En dat terwijl Ivan er toch al vijf jaar had op zitten wegens de ontvoering van een zakenman.
Nou is het geinige dat Ivan volgens Bulgaarse bronnen een Servische partner had: Joca Jocic.
De man die lichtjaren geleden in Bulgarije werd gegrepen en overgeheveld naar Nederland voor een langdurige bezinningsperiode in de EBI in Vught wegens het schieten op een koddebeier. In een later stadium deed het OM verwoede pogingen om hem aanzienlijk langer binnen te houden voor contemplatie, maar buiten een gevalletje heroïne viel er niks hard te maken.
Oké, hij had en un momento dado het telefoonnummer van de zus van Sylvia Kristel in zijn cel verstopt, maar daar kan je iemand niet voor achter het gaas houden. En ja, hij kwam voor op het korte lijstje van vermeende opdrachtgevers voor de rigoureuze euthanasie binnen de top van ons avontuurlijke wereldje en werd gezien als de auctor intellectualis van de rommelige roman rond OM-bef Koos Plooij. Maar het viel niet te bewijzen. Dus moest ie op transport worden gesteld.
Nou was er wel een en A-4tje vol landen die Joca graag in een van hun kerkers wilden werpen. Maar vreemd, het werd Servië. Notabene Joca’s homebase, waarvoor hij in het Slobo-tijdperk zulke nuttige en lucratieve activiteiten had ontplooid via allerlei soorten im- en export en het uitvoeren van geheimedienst opdrachten. Vaak samen met zijn Bulgaarse en Turkse collega’s. En Ivan Todorov.
Op 23 maart nam Joca met merkwaardig stille trom afscheid van Nederland. Acht dagen na het lichaam van zijn met anti-lepramiddelen gezelfmoorde voormalige hoogste chef, Slobodan Milosevic.
Is er een connectie tussen die twee, buiten de vroegere ambtelijke? Jawel, want tijdens Joca’s gedwongen afwezigheid was iemand zo bijdehand geweest om iets moois op te bouwen met zijn oude maatje Ivan Todorov. En die iemand was Marco Milosevic, de zoon van Slobo. Die zal dus niet blij zijn geweest met de curieuze terugkeer van Jocic in Belgrado of all places.
Vraag is: Was er hier sprake van een minitieus uitgetippeld scenario of zijn we ufologen? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
De Joego-connectie