Skip to main content

Gay pride

Hits: 308

vrijdag 10 november-2006
Het dreigde vandaag een klotendag te worden voor Pappa Benedictus. Had ie woensdag nog geheel in Hitler Jugendstil een brief op poten geschreven aan de nazaten van Jezus’ killers in Jeruzalem in de veronderstelling dat ie serieus zou worden genomen. Het leek er even op dat die het epistel meteen bij de stapel geschriften hadden gemieterd die in 4000 na Christus als de nieuwe Dode Zeerollen de geschiedenis zullen ingaan. Maar niet dus. Ging die brief over? Nou Pappa vond het godgeklaagd dat op deze vrijdag zo’n 8000 homo’s langs de heilige plekken in de Israëlische hoofdstad zouden paraderen om hun gay pride te showen. In het hol van de leeuw zogezegd. Of de regering dat effe wilde verbieden. Want vrijheid van meningsuiting en andere uitwassen zijn allemaal mooi en aardig, maar als daarmee de religieuze gevoelens van massa’s Joodse, Christelijke en Islamitische gelovigen worden vermorzeld tegen de klaagmuur wordt het tijd om hoooo te roepen. Of hoho.
Schijnheilig brieffie hè? Want Pappa heeft decennia lang nooit hooooo of hoho geroepen als er onder de soutanes van zijn bijbelgenootschap weer dingen gebeurden met koorknapen waarvoor zelfs Da Vinci geen code kon bedenken. Dat werd allemaal met de morsige mantel der liefde bedekt. En alle Pappa’s inclusief Benedictus riepen sssssssst in plaats van hoooo. Geen wonder dat ouders van kleine kinderen steeds vaker huiverig zijn om hun spruiten op de schoot van Sinterklaas een liedje te laten zingen over een paard op het dak of een maan door de bomen. Want voor je het weet zit zo’n koter ongemakkelijk te hobbelen op de gay pride van zo’n nepbaard met zijn rooie burka en kan je met je Nachwuchs langdurig naar de wollen sokkenbrigade.
In Jeruzalem hebben ze inmiddels eieren voor hun sjekels gekozen. De parade wordt nu gehouden in het stadion van de Hebreeuwse Universiteit. Lekker afgesloten van de ruige buitenwereld. Aan het slot van de manifestatie is er voor iedereen soep met matzeballen. Iedereen blij. Pappa een beetje.

Klik hier om uw reactie toe te voegen