Skip to main content

Tuut Tuut, daar komt de Octopussy

18 januari 2017

dinsdag 21 november-2006
Kijk, daar houden we nou van. Reacties van lezers, slachtoffers en andere luitjes die een beroep doen op Monumentenzorg. Niet thuis gaan zitten mokken, maar hup de beuk erin.
Zo ontvingen wij van Bobby van der Zijden, onze voormalige correspondent in Eilat, aromatische correcties op een paar van onze vroegere schrijfsels. Wat dacht u van het volgende:

“ ...U vroeg mij hoe het nou zat met die zogenaamde omkoping van sheriff Klein van Zeewolde. Nou dat zat zo. Ik had in het Wapen van Zeewolde veel problemen met geluidsoverlast. De gemeente heeft me daarvoor meerdere keren een paar dagen gesloten.
Op een gegeven moment heeft de gemeente weer een geluidsmeting gedaan op een zaterdagavond. Toen moest ik maandags op het politiebureau komen en wie stond mij daar op te wachten? Sheriff Klein. Hij deelde mij mede, dat ik voor de zoveelste keer teveel decibellen had geproduceerd. Als hij dat had doorgegeven aan de gemeente, had ik een week dicht gemoeten. Dat had mij in die tijd 25.000 gulden omzet gekost plus 10.000 gulden van mijn gokkasten. Ik vroeg Klein mild te zijn. Ik had ook acht medewerkers op de loonlijst staan. Toen zag ik hem denken en toen zei hij: geef mij maar een vuurtoren (250 gulden), dan lullen we nergens meer over. Ik heb dus mijn straf netjes afgekocht. Dus wie is hier nou Ali Baba? Nou, ik niet, want hij heeft het zelf aangeboden
”.

Oftewel, sheriff Klein was wel on the take, maar het initiatief ging niet van onze Bobby uit. Ander onderwerp:

“In het stukje “Tuut tuut” las ik iets over mijn zogenaamde overbuurman, ene Patrick Galjaard. Nou was ik toch nieuwsgierig en afgelopen zaterdagmorgen ben ik even de verfwinkel van ome Gerrit Kroon binnengelopen. Hij is onze plaatselijke Henk van der Meijden. Ik vroeg hem naar Patrick Galjaard. Ome Gerrit vertelde dat hij inderdaad op de Oud-Loosdrechtsedijk woont. Hij schijnt een woning te hebben bij een botenopslag, vlakbij het industrieterrein op de dijk. En hij rommelt wat in auto’s. Ook wist ome Gerrit te vertellen dat hij vorig jaar een rijksbetrekking heeft gehad. Zijn vader schijnt een hele goede boekhouder te zijn, die nu samenwoont met de ex-vrouw van Veronica discjockey Adje Bouman. Aldus ome Gerrit. Dus kunt u even corrigeren dat deze meneer niet mijn overbuurman is. Dat is namelijk Ron Brandsteder”.

Ja, sorry Bobby. Bij deze. Dan hebben we binnen de Zeewolde-connection ook het nodige gepubliceerd over Folkert van der Kerk. Daar schreef Bobby het volgende over:

“Na de wedstrijd Ajax – Twente wordt er op de deur van mijn skybox in de Amsterdam Arena geklopt. Ik dacht eerst dat Sinterklaas voor de deur stond, maar nee, het was Folkert van der Kerk, mijn opvolger in Zeewolde. Hij vertelde dat hij nog wat problemen had gehad met de gemeente in verband met Stelling.nl. Het is namelijk zo, dat die zaak wordt gerund door zijn zoon. Ik ken Folkert als een hard werkend en eerlijk persoon. Hij heeft een fysio-therapeutische kliniek langs de snelweg naar Laren. Ik kan het weten, want ik ben een van zijn beste klanten. Ik heb regelmatig last van mijn rug. Dus voor de goede orde: hij heeft geen vleesfabriek. Het is niet de bedoeling mensen te beschadigen op deze site. Hoe is het trouwens met Thalita?”

Wat die laatste vraag betreft, Bobby, moeten we je helaas het antwoord schuldig blijven. Dat niet Folkert maar diens zoon de baas is van sexclub Boccacio is een foutje onzerzijds. We zullen ons best doen om zulke blunders in de toekomst te voorkomen. En dan was er nog een toetje over een lokale koddebeier. Maar dat kunnen we niet zomaar op de site gooien. Daar moeten we nog even aan snuffelen. Bedankt Bobby.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017