Skip to main content

Octopussy (248)

18 januari 2017

zondag 30 juli-2006
Waar hadden we het ook weer over in aflevering 246? Juist. Over de dikke vinger die EBI-bewoner Willem Holleeder (Jotsa eruit, Willem erin) had of nog steeds heeft in de Amsterdamse glijholen Satyricon en Elegance. We hebben al meermalen gewezen op de Valenteshow, die zich in de jaren negentig in het eerste etablissement zou hebben afgespeeld, dus daar beginnen we niet meer over. Nee, nu even iets over Elegance, waarover Jos van der Meer blijkbaar onderhandelde met Willem.
Elegance was/is volgens insiders al zo lang als het condoom van Goliath in handen van de heren Maurice Emanuels en Jan Witte. Beiden voormalige marine-officieren, die ook in Den Helder over een ruimte beschikken om eens lekker overstag te gaan: Club Aphrodite in de Weststraat. In de jaren negentig nog in het nieuws, omdat een groene mevrouw het voortbestaan van de mannenclub wilde torpederen. Maurice en Jan (met achter de gordijnen admiraal Willem) zouden daarvoor een stokje hebben gestoken door een aantal clubcliënten uit de hogere sferen van de Koninklijke Marine in te schakelen. Waar intieme contacten al niet goed voor zijn.
Maar zoals moeders vroeger al zei: niet bij vlees alleen. Want volgens dezelfde insiders zou er sprake zijn van nóg een connectie tussen de outfit van Maurice, Jan en Willem en de Koninklijke Marine. Kunt u zelf onderhand wel invullen: Curacao, vliegveld Valkenburg, Hr. Ms. Tjerk Hiddes, Hr. Ms. Van Speijk ... heel goed! Een tien met een vibrator.
Het één gevoegd bij het ander en het woord corruptie verschijnt al gauw in het licht van de Helderse Laterne. Trouwens, niet alleen daar. Ook op de hoek van de Elegance. Een prominent lid van de Amsterdamse junta van B en W zou namelijk met enige regelmaat via de zij-ingang zijn entree maken in de club en dan liefst met een dame van Hindustaanse komaf zijn Olympische oefenstof doornemen. Niet om uit je ledikant te vallen dus, dat er zowel door rubberzolen van de AIVD als de Koninklijke Marechaussee wordt gesnuffeld aan deze connecties. Met af en toe eens een lullige administratieve controle. Of de arrestatie van een baret op bescheiden niveau om de jongens en meisjes van de DEA te vriend te houden. Maar hogerop, uuuuuh, ja, da’s even lastig. Moeten we voor naar Den Haag. Dus stay effe tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017