Skip to main content

Naïef (001)

09 april 2017
Hits: 402

vrijdag 15 september-2006
Is wel knap kut hè? Volgens ene kolonel Vermeij in een blaadje van het Kampfministerium is onze wederopbouwmissie in Uruzgan dweilen met de kraan open. Nou werkt er dus goddank in ieder geval één kraan, maar dat is blijkbaar niet wat de kolonel van de missie verwacht had.
Had zijn jongens en meisjes graag aan het metselen, timmeren, loodgieten en schilderen gezet, met tussen de middag een boterhammetje en een kup kuffie en ’savonds met een pijpie bier voor de buis. Moeten zijn jongens en meisjes daar godverdomme ineens vol aan de bak om die baarden uit Pakistan voor hun klus te schieten. Als die kloten Paki’s nou eens fatsoenlijk hun grenzen dichtpleurden, dan konden wij eindelijk eens een sportkantine in mekaar hangen of een school met de bijbel. Maar dat doen die kloothommels niet, dus zitten wij nou in de shit.
En onze houwdegens kunnen ook al niet meer bellen met hun moob als ze op patrouille zijn, want die stinkbaarden hebben nu ook al spulletjes om die dingen uit te peilen. Dus kan je alleen maar bellen met moeders of je vaste vriend als je terug bent uit de bush-bush. Dat levert dan weer extra druk op in het veld, want het is heel goed dat je meteen van je af kan praten als er net een kogel door het topje van je helm is gegaan of een bommetje je pantserwagen heeft ontwricht. Nu moet je weer veel te veel leunen op de shrink of de vertegenwoordigers van Jezus. En da’s ook niet alles.
Verder brengen onze kruisvaarders ook nog steeds de nacht door in een tent in plaats van een container en om nou te zeggen dat ze allemaal lekker slapen, nou nee. Want je droomt toch steeds dat er wat je tent komt binnenvliegen.
Kortom, kolonel Vermeij is niet blij. Naïef wel. Die heeft echt gedacht dat Henk Kampf, Jan Peter Klootviool en Dzjap de Hoep Sjeffer de waarheid spraken. Aààààch.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017