Skip to main content

Blikscaters! (009)

04 januari 2016
Hits: 623

woensdag 15 maart-2006
Denk je dat een baron als Theo Bracht, in tegenstelling tot wat voetvolk dat zich zo’n tien, vijftien jaar geleden eveneens op de Catershof ophield, toch wel zo netjes zal wezen om een keurig opgesteld briefje over een kwestie uit het verleden te beantwoorden (1). Niet dus. Denkt ie misschien dat we dan wel zullen afhaken. No way. Prikkelt ons juist om op de ingeslagen B-weg verder te gaan.
Hoe was het ook weer? Volgens Régina Louf (getuige X1) was de jeugdige Katrien de Cuyper eind 1991/begin 1992 vermoord in de portierswoning op het domein van de familie De Cater. Daarbij zouden een paar bekende kindervrienden aanwezig zijn geweest: Régina’s “uitbater” Tony van den Bogaert, Michel Nihoul (specialist in louche zaken), Annie Bouty (idem), Leopold Lippens (onze bekende burgemeester van Knokke-Heist), Joost Bert (bioscoop-ondernemer), Michel van der Elst (juridisch adviseur van een video-productiebedrijf) en nog een paar los lopende honden. Plus nog iemand die Régina aanduidde als “de kasteelheer” en die zij blijkbaar niet bij naam en toenaam kende.
Nou ben je wat dat laatste betreft gauw geneigd te denken aan een van de gebroeders De Cater, Alain en Philippe, en Alain's zoon Patrick. Alain was namelijk in die periode eigenaar van het kasteel, Philippe van de portierswoning en Patrick van de orangerie. Optrekjes die alledrie voorkomen in de verklaringen van Régina. Maar er is ook nog een andere mogelijkheid: Theo Bracht. De baron die niet thuis geeft als we hem een mailtje sturen.
Al in de jaren vijftig huurde baron Charles Victor Bracht, de vader van Theo, de hof van De Caters en bracht er in de loop der jaren de nodige moderniseringen en veranderingen in aan om het een beetje leefbaar te maken. In 1978 werd Charles Victor ontvoerd en vermoord, waarna Theo in de sporen van zijn vader trad, inclusief de huur van De Catershof. Dit ondanks het feit, dat hij zelf met zijn vrouwtje en zijn moeder op de Calesberg woonde, een eigen domein in het nabijgelegen Schoten.
In principe kan Theo dus de “kasteelheer” zijn die volgens Régina aanwezig was bij de moord op Katrien de Cuyper. Daarom zoemen wij in de volgende aflevering wat closer in op de grote baas van SIPEF, Actec (ooit) en meer van dat moois. Ook al omdat het gerucht gaat dat vriend Theo de leider is van het Belgisch filiaal van een buitengewoon interessante organisatie: Opus Dei. Dus stay tuned.

1. zie de eerdere deeltjes uit deze serie

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 januari 2016
Blickscaters!