Skip to main content

Octopussy (233)

10 januari 2017
Hits: 644

vrijdag 14 april-2006
Tsjongens. Meteen een paar spontane reacties op de aflevering van gisteren over de Beesemer-connection. Allereerst een mail over het toprestaurant achter de duinen. Die luidde alsvolgt:

“Amazing Asia is inmiddels gesloten. Failliet. Finito. Schluss. De vorige eigenaar heeft vele jaren een fantastische zaak draaiende weten te houden. De nieuwe eigenaren (inderdaad Beesemer) presteren het om de zaak in no time op de fles te laten gaan. Misschien niet heel verwonderlijk aangezien ze op de lap grond waarop de zaak staat een appartementencomplex willen realiseren. Helaas voor de heren heeft het pand een horecabestemming en is het (vooralsnog) geen bouwkavel. Denk niet dat de gemeente Bloemendaal zit te wachten op dergelijke investeerders”.

We zeiden het al, Ronnie Rosenbaum houdt niet zo van horeca. Wel soms van een galaatje organiseren in Muay Thai, Vale Tudo en hoe die oosterse technieken om iemand ruw in slaap te brengen ook mogen heten. Samen met zijn schoonzoon David, Endstra’s stille vennoot Jan Dirk en de onvergetelijke Bertus.
Vervolgens kregen we nog een mail die betrekking had op Ronnie’s relatiesfeer. Daaruit viel te concluderen dat Ronnie op bescheiden wijze geparenteerd was aan ene Mark de Weert. Ooit gearresteerd als mede-verdachte bij de geruchtmakende moord op Tonnie Hijzelendoorn in 1992. Hoofdverdachte was Mark’s vriend Martin Hoogland, die in 1993 van de kadi niet alleen voor de Hijzelendoorn-job, maar ook voor die van Klaas Bruinsma een cadeautje van twintig jaar kreeg (1).
Volgens onze goed geïnformeerde bron zou De Weert net als Ronnie bij gelegenheid wel eens vechtsportgala’s organiseren en zou hij vriendschappelijk omgaan met luitjes van Joegoslavische origine. Op zich misschien allemaal heel eerbaar, maar nou niet een sfeer waarin iedereen zich op zijn gemak voelt.
Zo langzamerhand ga je geloven dat heel Oud-Zuid in Amsterdam is bezet door mensen uit het avontuurlijke gedeelte van de samenleving. Maar met zulke generaliserende uitspraken moet je voorzichtig zijn, want voor je het weet staat Hans Knoop bij je op de stoep. En om dat nou een onverdeeld genoegen te noemen, nou nee. Stay tuned.

1. Hoogland werd zelf een cold case in maart 2004 toen hij in de buurt van de Hoornse "Krententuin" van zijn fiets werd geschoten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017