Skip to main content

Superdelegates moeten Bernie Sanders voor de tweede keer stoppen

09 augustus 2019
Hits: 1545

Iedereen herinnert zich hoe aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, tijdens de fameuze Democratische 'primaries' (voorverkiezingen), in de 2e ronde tussen Bernie Sanders en Hillary Clinton die het vervolgens onverwacht zou afleggen tegen Trump, de zogenaamde 'superdelegates' bepaalden dat Hitlery de kandidaat van de Demokratyske Partij zou worden en de linkse Sanders niet. Dus niet de leden van de DP. Deze superdelegates zijn partijcorifeeën als (voormalige) senatoren, gouverneurs, bestuursleden en andere partijtijgers. Verbonden met de macht, Deep State.
Sanders en zijn medestanders waren daar uiteraard verbolgen over en ijverden voor afschaffing van deze anti-democratische partijregels. Er werd wat veranderd, wat water in de wijn gedaan, maar niet voldoende: als Bernie Sanders er niet in slaagt in de eerste ronde van Joe Biden, ex-vice van Obama en diep verbonden met Deep State, te winnen, treden in de 2e ronde de superdelegates weer gewoon in werking, uitgerust met meer macht dan de 'gewone' gedelegeerden die 'slechts' de in de verschillende staten uitgebrachte stemmen vertegenwoordigen.
Er zijn momenteel zo'n 20 kandidaten in de race, met volstrekt kanslozen om de spoeling zo dun als mogelijk te maken, dus is de kans dat Sanders in de 1e ronde wint onwaarschijnlijk. Ook wanneer iemand als de geweldige anti-oorlogskandidaat Tulsi Gabbard, afgevaardigde voor Hawai, majoor in het leger met ervaring in Irak en Afghanistan en de ideale vice voor Sanders' ticket, besluit zich ten gunste van Sanders terug te trekken blijven er nog genoeg jokers over.
Eén van die jokers, kandidaat Pete Buttigieg, burgemeester van een onooglijk stadje van 100.000 inwoners in Indiana, neemt alvast een voorschotje op dit scenario en benadert de superdelegates nu al (artikel 1) Hij gokt dat de nominatie op de Demokratyske conventie zal worden bepaald en niet via Democratische verkiezingen zullen worden beslist.
Allemaal om Joe Biden het in 2020 te laten opnemen tegen Donald Trump, met het idee dat de bevolking tegen die tijd genoeg heeft gekregen van 'de Donald' en Joe het kunstje flikt dat Clinton niet lukte.
Dat lijkt mij nog helemaal niet zo zeker.
Joe Biden is de kandidaat van de oorlog, zoals Clinton dat was. Denk ook aan de vuile zaakjes van hem en zijn zoon in Oekraïne. Een volstrekt corrupte crook, om er nog maar eens een Engelse term tegenaan te gooien.
Als Trump het oorlogsvrij houdt in zijn eerste termijn geef ik de voorkeur aan Trump. Met Biden wordt het zeker oorlog. (WK)

Naam
Oorlogsvrij, wat bedoel je daar precies mee? Het niet aanvallen van een land? Maar er zijn meerdere soorten oorlogen. Trumps administratie voert vele geraffineerde oorlogen. Bijvoorbeeld de mislukte coup in Venezuela. En wat te denken van de opgevoerde oorlog tegen klokkenluiders? Heeft misschien een mindere wereldwijde impact, maar heeft wel grote gevolgen voor de persvrijheid.
WK
Prijs je gelukkig, Naam, dat je niet weet wat oorlog betekent. Ik hoop dat je het nooit meemaakt en zo onnozel sterft als je nu bent.
Faraday
Hij komt niet aan de enkels van zeloot Bush Junior, houden zo..
Naam
I have proof that the assassination attempt was ordered by John Bolton in the White House."

Here is a full transcript of our interview with Venezuelan President Nicolás Maduro in Caracas

https://thegrayzone.com/2019/08/06/interview-venezuelan-president-nicolas-maduro/

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 augustus 2019