Skip to main content

Octopussy (264)

Hits: 790

maandag 11 september-2006
De in 2004 van ons weggenomen Maurice Emanuels was niet alleen een luxe pooier. Hij trad daarnaast op als uitbater van een flinke wasserette, met filialen in Antwerpen, Estepona en Cyprus. Het vermaarde befduo Fred en Koos zou volgens insiders driftig bezig zijn met het bij mekaar grabbelen van data die moeten bewijzen dat ook vriend Neus en zijn rekels hun was bij Maurice neerpleurden voor een schoonmaakbeurt. Horen we zonder twijfel nog iets van.
Wat anders. Net als iedereen had Maurice ook familie. Surinaamse familie. O ja? Ja. En drie van die familieleden zouden volgens onze trouwe informanten met name in Rotterdam een hele zooi rijtjeshuizen op hun naam hebben staan. Hoe die grappenmakers daaraan zijn gekomen? Kan je bijna raaien. Uiteraard met assistentie van banken, die uiteraard niet op de hoogte waren van de ondeugende praktijken van het trio. Je kan niet alles weten. De naam van die avontuurlijke boys? Jack, Piet en Iwan Gulzar. Ja, ja, dezelfde boys die betrokken waren bij die Air Holland-wasserette via Londen en Luxemburg.
En om aan te tonen hoe dicht Maurice tegen zijn familie aanzat, kunnen we nog melden dat Iwan ervoor zorgde dat zich in het Helderse glijhuis Aphrodite van de heren Emanuels, Witte en Holleeder en naar verluidt ook elders in Noord-Nederland zich geen schermutselingen voordeden. Dus u voelt hem al aankomen. Het ligt ruim voor de hand dat Maurice ook voor zijn familieleden in touw is geweest om hun bedrijfswinsten om te zetten in iets blijvends.
Fred, Koos, doe er wat mee jongens. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen