Skip to main content

De Lange

Hits: 356

zaterdag 20 mei-2006
Gossie, wat zijn we weer geheimzinnig aan het doen. Er blijken de afgelopen dagen nog eens vier anonieme luitjes, die worden verdacht van het lekken van info over en mogelijk aan Mink Kok, achter het gaas te zijn gedeponeerd. Na die goeie kennis van Rita Rechte Rug uit haar BVD-tijd.
Fredje Teeven is dus verder gegaan op het pad dat hem ooit naar een Belgische petoet leidde en de beroemde pre-deal met Kok. Wat beweegt deze zo geliefde OM-bef in deze zaak? Ja, wie er gelekt heeft. Maar wat nog meer? Of is het een nummertje vooruit verdedigen? Want als gerenommeerd IRT-, BVD- en DEA-informant heeft de vloeiend Israƫlisch sprekende Lange containers vol inside information binnengesleuteld over het whealen en dealen van het rijkgeschakeerde Nederlandse snuffelapparaat in de jaren negentig en begin deze eeuw. Inclusief de rol van Teeven zelf bij het zogenaamde begeleid doorvoeren van voddige marihuana als cover voor eersteklas coke, alsmede het inzetten van burgerinformanten.
Verder beschikt Mink over een weldadige hoeveelheid info over de avontuurlijke handel in wapentuig via Nederland en de problemen rond lekkende kranen. De moeite waard dus om te proberen hem tegen een gereduceerde prijs een nog wat langer verblijf in een staatsuitspanning aan te smeren. Want het duurt niet al te lang meer voor hij weer gerechtigd is de frisse graspollen op te snuiven en bijvoorbeeld op zijn fietsie een boodschappie te doen. Overigens zouden wij gezien een dramatische gebeurtenis in het recente verleden Kok geheel gratis willen adviseren met dat laatste wat voorzichtig te zijn.
Het wordt zonder twijfel nog een hete zomer. Goddank wordt er druk gevoetbald. Dan heeft het volk er geen erg in, dat op een ander veld wat kromme ballen over het doel worden gepeerd.
Oh, en als u meer wilt weten over deze langdurige affaire rond vriend Kok, raadpleeg dan vooral de artikelen "De lange schaduwen van de IRT" uit Kleintje Muurkrant 343 en "De Lange" op de site van De Morgenster.

Klik hier om uw reactie toe te voegen