Skip to main content

Octopussy (249)

18 januari 2017
Hits: 492

woensdag 2 augustus-2006
In de vorige aflevering besteedden we aandacht aan de Helderse connectie van Willem Holleeder op het gebied van sex en snorkel met uitlopers in zijn eigen hometown, te weten Satyricon (tegenwoordig Mayfair) en Elegance. Leuke bronnen van inkomsten voor zowel Willem als de maritieme uitbaters Maurice en Jan.
Nog leuker wordt het natuurlijk als je Piet Fiscus een poot kan uitdraaien. Daarover doet het volgende verhaal de ronde: Een paar boys van Pink Roccade zouden in hun vrije uurtjes wat inventieve software hebben ontwikkeld, die wel wat weg heeft van de administratieve frutsels die in gebruik zijn bij uitzendbureaus. Maar in dit geval zouden de boys ervoor hebben gezorgd, dat alleen insiders zich toegang kunnen verschaffen tot de volledige boekhouding. Tot die insiders behoren uiteraard niet de dames en heren van de FIOD of andere neuzende dwarsliggers. Mochten die zich melden dan krijgen ze alleen het keurige witte deel te zien. De rest niet.
Dat witte gedeelte wordt uiteraard keurig gemeld aan Piet Fiscus, waarbij de dames die mogelijk niet geheel voldoen aan de eisen van Rita’s inquisitiegriezels op anoniem tarief worden gezet. Blijven de heren uitbaters administratief aan de goeie kant zitten als er over de status van de betrokken dames eilie mocht ontstaan.
Verder zou er in hun luxe vleeswinkels ook nog een ander listig ritueel in zwang zijn. Als je als cliënt afscheid hebt genomen van de ene gleuf, kan je je Mastercard, Visa, of hoe dat plastic ook allemaal heten mag, langs een andere gleuf halen. Je hebt keus, er zouden namelijk twee apparaten staan. Eén met een Nederlandse eindbestemming, de ander - vanwege het vriendelijke fiscale klimaat tussen Jungfrau en Matterhorn – een Zwitserse. De wasserette ligt bij wijze van spreken om de hoek.
Overigens zouden de uitbaters van bovengenoemde clubs geen patent hebben op deze methodes. Ook het befaamde glijhuis YabYum, dat tegenwoordig onder regie staat van de prominent in de annalen van het Gooise matras voorkomende familie Vittali, zou er gebruik van maken via de onderneming Red Roses Ltd. Goed voorbeeld doet goed volgen, zullen we maar zeggen.
Een ding is zeker, we hebben in dit wereldje niet te maken met een stel dombo’s. Maar wat wil je, als je hebt gestudeerd aan het Koninklijk Instituut voor de Marine? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017