Skip to main content

Octopussy (245-a)

10 januari 2017
Hits: 567

woensdag 21 juni-2006
Kent u ene prins Victor Emanuel? Wij ook niet echt. Maar toch is deze deftige Italiaanse ravioliprikker al een paar keer in onze berichtgeving voorbijgekomen. Allereerst op 13 oktober 2001 in het artikeltje “De man in de schaduw”. Dat ging ondermeer over de tot Amerikaan omgekatte Italiaanse miljardair Nickolas Bizzio. Omtrent 1995 de grote financier van de stiekeme bewapening van de muslims in Bosnië en Kroatië. Daarnaast verdiende hij nog een flink pak florijnen aan het dumpen van ellendig afval in de derde en vierde wereld. Dit stuk vergif behoorde tot de intieme vriendenkring van onze Victor Emanuel.
Verder kwam de zoon van de laatste Italiaanse koning, die kort na de oorlog pleite moest vanwege zijn vriendelijke houding ten opzichte van Benito Mussolini, ook voor in aflevering 8 van deze serie dd. 27 januari 2003. Dat was in verband met zijn regelmatige ontmoetingen met de via zijn broer en zetbaas Paolo met onze Willem Endstra verbonden Silvio Berlusconi op het Sardijnse eilandje Cavallo. Nou kunnen Victor en Silvio bij die tête à têtes gekeuveld hebben over het mooie weer of lekkere wijven, maar wie hield ze tegen om het ook over al dan niet louche business te hebben? Per saldo was en is Cavallo een interessant centrum van wapen- en drugshandel, zijn beide heren lid geweest van Licio Gelli’s sinistere loge P2 en onderhouden ze sinds jaar en dag fruitige contacten met de mafia. God, wie weet hadden ze het toen al over de mogelijke overname van Endemol, samen met Johnny Talpa!
Hoe dit ook zij, Victor Emanuel, is eind vorige week in de prinselijke kraag gegrepen. Wegens een illegaal handeltje in gokmachines en vermeende contacten met obscure lieden gespecialiseerd in gevalletjes corruptie en prostitutie. Een van die gevalletjes gaat over het betalen van steekpenningen ter verwerving van opdrachten in de nog in de knop staande Bulgaarse gezondheids- en telecommunicatiesector via een ondeugende avonturier in Oostenrijk. En laat nou aan de andere kant van de lijn een familielid van prins Victor tot zijn ellepijp in de honing te hebben geroerd. Jawel. De ex-koning en ex-premier van Bulgarije, Simeon van Saxen Coburg Gotha. Heerlijk hè, zo’n eendrachtig libertarisch Europa met her en der wat roofridders. Oude tijden herleven. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017