Skip to main content

Octopussy (224)

10 januari 2017
Hits: 552

vrijdag 24 maart-2006
Dat was effe een zenuwachtige bedoening gisteren. Zoals we op 28 februari jl. in deze serie al aankondigden moest Justitie namelijk tot haar grote spijt de mythische Jotcha Jocic toch laten lopen. Er was niks meer bijmekaar te stofzuigen om hem in de EBI te houden. De “top-Joego”, die er ondermeer van werd verdacht opdracht te hebben gegeven voor een flink netje moorden op heren die schade zouden hebben toegebracht aan zijn carrière (inclusief OM-bef Koos Plooij), werd per vliegtuig overgebracht naar Belgrado. Om daar voor de kadi te verschijnen wegens de vermeende opdracht aan twee lokale bromsnorren om ene Marjanovic en diens vriendin het paradijs in te blazen. Hetgeen geschiedde. Wel wat slordig, want de twee uitvoerders werden gegrepen en kregen 15 jaar voor hun mik.
Hoeveel kans is er dat vriend Jotcha de EBI inruilt voor een Servische kerker? Zo goed als nul. De voornaamste getuige heeft inmiddels met gezwinde spoed zijn verklaring in de richting van zijn fameuze landgenoot laten schrappen. Of dat invloed zal hebben op getuige’s verwachte levensduur moet worden afgewacht.
Daarnaast zijn de warme banden tussen de firma Jocic en de Servische politieke leiding na de verhuizing van Slobo naar Den Haag geenszins verstoord geraakt. Een van de topdogs van de firma roept bijvoorbeeld vrolijk mogge buurman tegen de huidige president, als ze toevallig tegelijkertijd de vuilniszak buiten zetten. En diezelfde president zit met enige regelmaat lekker te smikkelen in een exclusieve ruimte achterin een restaurant dat onderdeel uitmaakt van Jocic’ onderneming. Naar alle waarschijnlijkheid zonder aan het einde van de maaltijd naar een schoteltje met een papiertje te hoeven staren. Kijk, zo gaat dat. Servië? Het is net Nederland. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017