Skip to main content

Ali en het snorretje

Hits: 351

donderdag 2 februari-2006
Ja, dat krijg je als je een hele bevolkingsgroep in Nederland op zijn poten gaat staan. Dan word je uitgenodigd door een Belgische geestverwant. Dat gebeurde Ali Cyaankali. Kreeg de door de vriendenclub van de CIA tot Europeaan van het jaar verheven Somalische Kenau een uitnodiging van Filip de Winter (nee, geen familie van Leon). Om in Antwerpen eens lekker samen op de Islamieten te gaan stampen. En vooral op die kerels. Want die voeren geen moer uit, rossen elke dag hun zielige vrouwen af, fokken bij het leven en plannen voor hun dochters dezelfde toekomst, al dan niet na demontage van hun geslachtsdeel. In plaats van een leuke carrière als Tweede Kamerlid, schrijfster van boeken en scenario’s, columniste, of pepperspray-consulente. Hoe zei onze bevlogen leidsvrouwe dat ook al weer zo treffend bij CNN, tijdens haar recente verblijf in het roversnest van Davos? Oja:

“... nadat allochtone immigranten, voornamelijk moslimmeisjes, hun opleiding van lagere school en middelbare school hebben doorlopen en ongeveer 18 jaar zijn, worden ze uit het arbeidsproces gehaald en volgen zij het spoor van hun moeders”.

Verder debiteerde ze nog dat “deze groep” (lees muslims) de categorie vormt die zijn vrouwen mishandelt.
En voor dit soort afzwaaiers word je dan voorgedragen voor de Nobelprijs. Mogen we even naar het toilet ? We komen zo terug .................... Zo, hè, hè. Dat lucht op.
Gezien het voorafgaande is het dus heel begrijpelijk dat zo’n De Winter haar inviteert voor een nieuwe staaltje anti-Islampestampen in aanwezigheid van een flinke roedel Vlaamse Belanghebbenden. Maar wat doet ze? Vergelijkt ze Filip’s aanhang met de Hofstadgroep! “Een racistische, anti-semitische, vrouwonvriendelijke extremistische partij met de retoriek van volk en vaderland die wij kennen van Hitler”.
Afgezien van de vraag of ze gelijk heeft, maar we krijgen toch een wat ongemakkelijk gevoel bij zo’n uitspraak. Want die Ali is toch wel erg erudiet. Ze weet gewoon alles. En niet alleen van die verrekte Islam, maar ook van ons erfgoed. Volk en vaderland? Adolf? Hoppa, schudt ze zo maar uit haar mouw. Nog effe en ze heeft “Mein Kampf” ook nog gelezen.
Je zou bijna denken dat de VVD niet zo’n mastodont als Wiegel naar voren had moeten schuiven als premier, maar Ali. Of zouden Van Aartsen’s heerscharen eindelijk doorhebben dat ze van platitudes aan elkaar hangt? Dat ze voor eigen parochie preekt? Dat ze misschien zelfs niet helemaal wel is tussen de oren? Of maken we ons nu ook schuldig aan retoriek?

Klik hier om uw reactie toe te voegen