Skip to main content

Octopussy (208)

10 januari 2017
Hits: 549

woensdag 8 februari-2006
Als u het goed vindt gaan we even terug in de tijd. Als u het niet goed vindt ook. In aflevering 91 staat het volgende citaat uit een tapverslag van ons bromsnorrencorps:

“Stanley Hillis heeft zware ruzie met de Ieren, de partij die altijd de vuurwapen- en verdovende middelenhandel deed met Mink Kok”.

Even voor alle duidelijkheid: de taps zijn van 2000, toen Mink ruim en breed in de petoet zat vanwege een gevalletje wapenhandel. En volgens lieden die het weten kunnen behoort Hillis tot het kamp van Willem Holleeder, die op zijn beurt weer op redelijk goede voet staat met Mink Kok (zie aflevering 207).
Zoal bekend wordt Mink momenteel achter het gaas gehouden vanwege zijn vermeende aandeel in de moord op Jaap van der Heiden in 1993. Maar wat hoorden wij gisteren uit de irreguliere keuken? Dat “de Ieren”, die dus volgens de luistersnorren door Mink werden voorzien van wapens en mindbenders en in 2000 blijkbaar in de clinch lagen met Stanley, in 1993 ook in onmin leefden met Jaap. De maat van de zich tegenwoordig in een benauwd Amerikaans onderkomen ophoudende Rommy zou namelijk 1000 kilo stuff van de IRA-boys achterover hebben gedrukt en dat vonden ze niet gezellig. Op die gronden zouden zij Jaap op luidruchtige wijze aan de voordeur van zijn Alkmaarse stulp hebben geëlimineerd. Dat Mink daar weet van heeft gehad, is niet onwaarschijnlijk. Maar dat ie er een aandeel in heeft gehad is heel wat anders. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017