Skip to main content

Koninklijk klokkenspel

Hits: 522

maandag 9 oktober-2006
Vinden we allemaal hartstikke leuk hoor. Dat die Edwin de Roy van Zuydewijn de lijsttrekker wordt van de Nederlandse Klokkenluiderspartij (NKP). Tis dat? Dat is een partij "die meer politieke openheid in een systeem van handje-klap” wil. En “rechtvaardigheid”. Aldus de woordvoerder van Edwin, Patric Roctus. Een met allerlei visitekaartjes sportende meneer, die zich bij gelegenheid als meloenair afficheert en zich vorig jaar in de zogenaamde Tiscaligate stortte. Die gate begon bloemrijk, maar de laatste tijd horen we er niks meer van.
De partij is in het leven geroepen door de zwijgzame oud wereldkampioen steentjes schuiven en ex-LPF-er Harm Wiersma. Typisch. Wij hebben hem eind oktober 2002 eens benaderd over zijn contacten met duistere Russische lieden. Geen antwoord (1).
En dan natuurlijk Edwin zelf nog. Hij lijkt een toonbeeld van openheid. Maar over allerlei fruitige gebeurtenissen bij het innig met het illustere duo Endstra/Hummel verbonden Bouwfonds, toen hij daar Europees hotemetoot was, geen woord.
Dus bij die NKP is het ook niet meteen Sesam open u. Wil overigens niet zeggen dat we Edwin zijn zetel in de Kamer niet gunnen. We moeten blij zijn van Jan Peter Klootviool. Meer lachen. Stem alleen daarom al op de NKP.

1. zie de artikeltjes “32-28 en nog wat zetten” aflevering 1 en 2 dd. 31/10/2002 en 4/11/2002

Klik hier om uw reactie toe te voegen