Skip to main content

Karate Bob exit?

Hits: 373

dinsdag 18 april-2006
Na 33 jaar in Nederland te hebben rondgespankerd heeft de voormalige Joegoslavische geheimagent Slobodan Mitric (alias Karate Bob) namens ex-BVD-er Verdonk te horen gekregen dat ie eruit moet. Terug naar het volgens Rita veilige Servië Montenegro. Hij heeft namelijk al 33 jaar geen verblijfsvergunning. Die is hem wel vaak toegezegd, als ie weer eens door een of andere duistere Nederlandse rubberzolenclub werd gevraagd voor het uitvoeren van een smerig klusje. Maar wat jammer nou, er kwam steeds iets tussen.
Wij hebben vrij veel over Bob geschreven. Vooral in verband met zijn rol in de nasleep van een bedekt gebleven poging van figuren uit het Nederlandse bedrijfsleven om in de jaren tachtig via de Palestijn Hassan Zubaidi het Pakistaanse kunstje te herhalen en ook het land van Khomeyni te voorzien van een giga paddenstoel.
Zoals we gewend zijn hebben we man en paard genoemd. Een greep: Kurt Görlitz, William Küchler, Koos Mansveld, A.J. Romijn, Elmer Naber, Hans Teengs Gerritsen, Rifat Assad, Frans de Wit, Tinus Fens, Guido Haak, mr. Diepenbroek, de gebroeders Rob, Ruud en Paul Lubbers, Jos Kieboom, ir. J.J. van Schaik en ondernemingen als Ballast Nedam, Hollandia Kloos, Comprimo, Van Doorne & Sjollema en Trénité Van Doorne (1).
Reactie nul. Ondanks het feit dat we citeerden uit een reeks van documenten en brieven en de beschikking hadden over verklaringen van twee getuigen. Nee, niet die van Mitric. Die heeft altijd zijn mond gehouden, waarschijnlijk in de hoop dat ie daarvoor ooit inderdaad beloond zou worden met een verblijfsvergunning of ultimo zelfs met het Nederlanderschap.
Er komt nu een kortgeding. Als het aan Verdonk ligt, wordt het drie keer niks. Zo gaat dat tegenwoordig. Wij zouden zeggen: Bob, doe je mond open.

1. Zie voor deze smerige affaire vooral de serie "Lubbers en de Muzelmannenbom" op de Followup-site, deel 6 van de serie "Het schaduwcommando van de Prins" en "Steekspel rond een uraniumdeal" op de site van de Morgenster.

Klik hier om uw reactie toe te voegen