Skip to main content

Afscheid van Ali (002)

08 april 2017
Hits: 512

vrijdag 26 mei-2006
Als erkende ufologen besteedden wij in een artikel in De Morgenster al eens een containertje aandacht aan de hypothese dat Ayaan Hirsi Alias, de Somalische Pinocchio in de Haagse tingeltangel, gemanipuleerd werd door luitjes uit de periferie van een stel samenwerkende rubberzolenconcerns. Pek en veren waren ons deel. Maar in deel 1 van deze serie dd. 15 mei jl. brak voor onze stelling al aardig de zon door. En het klaarde daarna nog verder op.
Eind vorige week toeterde het Canadese krantje National Post namelijk dat aanhangers van een non-Allah geloof in Iran binnenkort bij wet een badge of ander herkenningsteken moesten dragen. Ondermeer om te voorkomen dat aanhangers van Mohammed smerig zouden worden als ze onverhoopt de hand mochten schudden met bijvoorbeeld iemand uit de Christelijke smeerkuil. Volgens het Canadese riool vergelijkbaar met de ster die joden moesten dragen in de gebieden waar de stand-in van Charlie Chaplin in het lichtgrijze verleden een tijdje de baas was.
Het verhaal was geschreven door de ooit naar Amerika gevluchte Iraniër Amir Taheri, al jaren een gewaardeerde medewerker van de niet zo’n beetje conservatieve Wallstreet Journal. En het werd hijgend opgepikt door de mainstream pers. In de loop van deze week bleek dat er van het hele verhaal geen ene moer of boutje waar was en de National Post bood uiteindelijk zijn lezers openlijk excuses aan. Maar het kwaad was al geschied.
Wie is die Iraanse discipel van de gebroeders Grimm? Nou, die meneer Taheri is een gewaardeerd lid van Benador Associates. Een p.r.-firma die zwaar onder invloed staat van het American Enterprise Institute. De volgens de Nederlandse opiniekneders zo invloedrijke “denktank”, waar ze bijvoorbeeld rotgeintjes als de gele cake van Sadammeke en nu dan het Iraanse alternatief voor de Jodenster in elkaar knutselen om de boel op te naaien en waarvoor Ayaan Hirsi Alias met zoveel bombarie en gezwinde spoed aan de slag gaat. Toeval? Bestaat niet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Afscheid van Ali