Skip to main content

De rechterlijke macht en Bas Koole (009)

02 april 2017
Hits: 661

donderdag 23 maart-2006
Een trouwe lezer van deze kolommen vraagt zich in gemoede af waar de poen vandaan is gekomen om makelaardij Landoq een boost te geven. Daarom schreef hij ons een mail en een deel van zijn herderlijk schrijven luidde alsvolgt:

“...Toen het New World Products-verhaal (citrus in Costa Rica) dreigde te mislukken, heeft Fons Schirris het Rendeco-verhaal bedacht. Vrijwel identiek aan dat van het NWP, maar nu wel “AFM-proof”. Een reeks faillissementen, o.a. van Assent BV, doorkruisten de plannen richting succes. Rendeco’s opvolger is dus Landoq BV. Er zijn drie mogelijkheden:
- Landoq is gefinancierd door TNA/GTN (via hypotheken op gronden van TNA/GTN);
- Landoq is gefinancierd door Fons Schirris zelf;
- Landoq is gefinancierd door Fons Schirris en TNA/GTN.

In al de investeringsverhalen spelen de volgende zaken een rol:
- Er wordt geld onttrokken aan het publiek, terwijl bij de bank lenen voor de bedenker van de investeringen goedkoper is. Waarschijnlijk zijn de risico’s voor de banken te groot. En wat Fons betreft zullen de banken helemaal niet bereidwillig zijn.
- Er worden deugdelijke verzekeringen beloofd, maar niet verkregen. In de Landoq-story zou een Zwitserse bank verzekeringen gaan verstrekken, maar het lijkt tot nu toe te blijven bij “onderhandelingen”. Dus weer 50.000 euro overmaken voor het verkrijgen van mooie beloften.
Voor gedupeerde investeerders van NWP/TNA/GTN (zeg maar New World) zou het heel vervelend zijn als er temidden van de onderzoeken die bijna twee jaar lopen, gehandeld is of wordt met gronden die juridisch eigendom hoorden te zijn van de “onafhankelijke stichting Vicus”. En die stichting hoorde kennis van zaken te hebben, want daarin zaten een generaal b.d. met accountantsachtergrond Sturm (1) uit Middelburg en een hoger opgeleide heer Naber uit Velp. Als laatsten der Mohicanen zitten in de stichting nog steeds de twee “masters of financial planning” Hendriks en Van Wezel van JMH Barendrecht. De deskundigheid druipt van de prachtige website www.jmh.nl (2).
Strafrechtelijke en civiele procedures zullen waarschijnlijk op termijn wat meer duidelijkheid verschaffen. En wellicht wil Fons uitsluitsel geven over de verhouding tussen de diverse
investeringsprojecten en het wel of niet verstrekken van deugdelijke verzekeringen. Als het een eerlijke zaak is, wil hij vast wel vertellen hoe de vork in de steel zit
“.

We hebben gezonde twijfel over dat laatste, maar hoop houdt ons op de been. Fons? Bas? Jan? Patricia? Anyone?

1. Generaal Sturm, zoiets verzin je niet.
2. De heren Maria Jozefus Hendriks en Aad van Wezel zijn al eerder langsgesturmd in onze berichtgeving over deze financiële warboel. Interessant is ook hun connectie met sigarenkistjes-expert Marcel Boekhoorn, bekend van de Telfort-gambiet, de NEC-sponsoring, de Spyker-liefde, de Van der Hoeven-opvang en de Sloot-uitvinding (zie daarvoor “Sigaartje?” 1 en 2 van 1 en 4 juli 2005).

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
De rechterlijke macht en Bas Koole