Skip to main content

Octopussy (210)

10 januari 2017
Hits: 537

maandag 13 februari-2006
Onze kop is ook geen kasboek. Dus we moesten even driftig een duik in ons eigen zoeksysteem nemen toen we wat info kregen over HBS. Nee, niet dat schooltype uit het tijdperk van de Neanderthalers, maar een BV-tje uit Haarlem. Een inmiddels al lang en breed overleden BV-tje, dat werd gerund vanuit een ruimte boven een snookercentrum. Niet riant misschien, maar om de kosten laag te houden neem je desnoods het klotsen der ballen voor lief.
In aflevering 179 van deze roemruchte serie vermeldden wij, dat HBS als verkoopvehikel fungeerde van Terra Vitalis, toen alles nog kosher leek dankzij frontman Jan Hovens van de Nederlandsche Bank. Zoals vermeld stond HBS onder leiding van onze vriend Frans Boot, een gabber van valuta-goochelaar en hijgpornoboer Hisko Baas. Kregen we een leuk mailtje over de inventieve praktijken van HBS. Een quote:

“ ... HBS was in mijn ogen een agressief telefonisch verkoopkantoortje. Vast staat dat HBS zich heeft beziggehouden met de verkoop van waardeloze bosgrond in Nederland. De prijzen waren vanaf 5 tot 15 gulden, terwijl bosgrond in Nederland op dit moment niet meer dan 1 euro waard is. Particulieren zijn hier werkelijk en masse ingestonken.
Momenteel houdt in Nederland een viertal dubieuze clubjes zich bezig met de handel in kleine kaveltjes bosgrond. Internet staat er bol van en de aanbieders houden kunstmatig de prijs hoog.
Frans Boot heeft aan dit soort handel dus meegedaan. Terwijl bosgrond de slechtste investering is (en blijft) die er bestaat. Want er mag niet op gebouwd worden (beschermd).
Daardoor is de speculatieve waarde ook nul. Verder kost het alleen maar geld (onderhoud / de bomen leveren niets op in Nederland / transport is te duur). Voor de lange termijn heb je maar een paar serieuze kandidaten: Staatbosbeheer, Natuurmonumenten en organisaties als Utrechts en Gelders Landschap. Maar die betalen nooit meer dan tussen de 0,60 en 1 euro, omdat bos domweg niet meer waard is.
”

De bossen mogen dan eeuwig zingen, maar af en toe zit er wel eens een valse noot tussen.
Oké, HBS is al een paar jaar ter ziele, Frans Boot leeft tegenwoordig wat in de luwte en Terra Vitalis maakt gebruik van de verkooppraatjes van PBMG (People Buy More Green). Maar of je daar nou de fanfare voor kan inhuren is twijfelachtig. Want achter die facade gaan weer luitjes schuil die nog geen mensenleeftijd geleden in touw waren voor Dexia-dochter Legio-Lease. En tegen dat boompje wil zelfs een hond in zijn nadagen nog niet pissen. Laat staan zijn darmkanaal legen om er wat terra overheen te gooien. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017