Skip to main content

Operation Bilbao (001)

05 april 2017
Hits: 402

maandag 3 april-2006
Er wordt nog druk onderzocht hoe het nou zit met al die CIA-vliegtuigen die her en der in Europa landen en opstijgen met aan boord ... ja wat eigenlijk? Of wie? Rubberzolen, 220 Volt-baarden, poen (voor kleurige revoluties), wapens (om brandhaarden op te stoken), mindbenders (want black-ops moeten wel betaalbaar blijven), adviseurs? Is allemaal mogelijk, maar zeker weten doen we het niet omdat die Amerikaanse vehikels niet door een scanner mogen. Je bent de baas of je bent het niet.
Laten we nou eens de meest onschuldige variant nemen: adviseurs. Die stappen bijvoorbeeld op Schiphol uit en gaan dan in Den Haag of zo luitjes adviseren. Noem eens een Zutphense dwarsstraat, Henk Kamp. En die fluisteren dan tegen Henkie zoiets van: Henk je moet zeggen dat die kloothommel van Venezuela een onverdraagzame populist is en dat ie van plan is om onze Antillen te bezetten. Die schreeuwerd is wel twee keer democratisch gekozen, maar het is een communist en straks schroeft ie zijn oliekraan dicht en zitten wij met de peren. Bovendien wordt ie wat al te popie bij al die Latino’s. Voor je het weet zijn die rooien de baas tussen Vuurland en Cancun en dat kunnen we natuurlijk niet hebben (1). Daarom willen we hem weg hebben. Desnoods tussen zes planken, maar we beginnen met het opvoeren van de spanning. Gaan we samen een vlootoefeningetje doen in de buurt van Caracas. Dan krijgt vriend Chavez misschien de zenuwen en gaat ie rare dingen doen. Hopen we. Hebben we allemaal keurig gepland, Henk. Noemen we “Operation Bilbao”. Dus als je dat zou willen doen, bij voorbaat. De adviseurs vertrekken met hun marteljet en wat doet Henk? Hij zegt dat Hugo Chavez een onverdraagzame populist is en dat Hugo van plan is om de Antillen te bezetten. Wat brult Hugo gisteren? Dat Kamp een pion van Washington is en dat de Amerikanen van plan zijn van de Antillen een uitvalsbasis te maken voor een ingrijpen in Venezuela.
Zo, de eerste stappen zijn gezet. Mission accomplished.

1. Een bewijs voor die stelling was de schofterige manier waarop onze Keunigin, haar waterdrager en onze geliefde dochter van een juntalid afgelopen week in Argentinië werden behandeld door president Kirchner. Kan die Van Balen in de Kamer niet vragen of Henk die pornoschuit naar de monding van de Rio de la Plata wil laten dirigeren? Er ligt wel geen ketting om stuk te varen, maar Kirchner weet wel meteen dat we zulke dingen niet pikken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Operation Bilbao