Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (058)

02 december 2019
Hits: 812

Frankrijk maakt zich op voor een nationale stakingsdag op 5 december. Terwijl bij ons de gezellige welvaartsheisa over een door de commercie geannexeerd kinderfeest zijn zoveelste jaar ingaat, gaat het in de Zeshoek om hard tegen hard. Klassenstrijd in plaats van 'rassenstrijd'. De 55e Acte van de Gilets Jaunes was in Parijs vanwege een demonstratieverbod door politieprefect Lallement (na Wo2 veranderde achternaam die 'de Duitser' betekent) verplaatst naar Melun, 50 km ten zuidoosten van de hoofdstad. Deze clownsfiguur (bekijk hem eens op youtube) maakte eerder naam als 'slager van Bordeaux' en werd daarom door de Macronie naar Parijs gehaald om hetzelfde kunstje te herhalen. De rest van het land was vol stoeten, bezettingen van rotondes en voorbereiding op de grote dag. De Gele Vesten zijn de verbinding tussen het volk en de verschillende beroepsgroepen in actie.
De aftrap naar de 5e werd op maandag 2 december gedaan door de Brandweer, wier geweldloze, vrolijke protesten op 15 oktober door de politie in grof geweld werden gesmoord op Place de la Nation. Nu bezetten ze tot vrijdag Place de la Republique en zetten er hun tenten op. Er is veel toeloop uit de hoofdstad. 'We zullen vele kilo's aankomen', lachte hun woordvoerder. Deze keer zal de politie (óók in actie tegen de regering!) hen niet aanvallen. De prefect heeft toestemming verleend.
De estafette gaat verder. Macron en zijn club moeten zich ernstig zorgen maken. De Franse president probeerde als bliksemafleider aan de vooravond van de jubileumshow in Londen de Nato hersendood te verklaren. Gratuite taal. Hij doet uiteraard gewoon mee. Zijn binnenlandse problemen zijn zo groot dat hij zijn buitenlandse rol moet opblazen. (WK)

WK
https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1201617533146738694?s=09

Verschillende benzinepompen, olietoevoer en rotondes geblokkeerd, zie deze kaart.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 december 2019
Op de barricades in Frankrijk