Skip to main content

Schimmen achter Pim (035)

24 maart 2017
Hits: 596

donderdag 4 mei-2006
Op 12 juli 2004 mochten wij in aflevering 24 van deze serie met gepaste blijdschap annonceren dat een paar dagen daarvoor de Nederlandse ondernemer Bob Sijthoff in een Zwitsers cachot was beland. De aanleiding tot de maatregel van de Tellgangers zou een gevalletje afpersing zijn geweest. Sindsdien geen echo meer van Bob gehoord.
Zoals vermeld zou de redelijk gefortuneerde Bob zich ooit stilletjes hebben gelieerd met een boeiende ruiker topfiguren uit het Haagse avontuurlijke wereldje. Daarom rolden wij niet in volle verbazing van onze Zweedse imitatie-Rietveld bij het horen van bovenstaand evenement. En eigenlijk ook niet van wat we in datzelfde gaasverband kortgeleden vernamen.
Haico Endstra schijnt namelijk tegenover Amsterdamse bromsnorren te hebben verklaard dat hij in opdracht van zijn broer met zijn voiture naar Zwitserland was gereden om een kleine meloen euri van Bob op te halen. Dat meloen zou als cash betaling hebben gediend voor de overname van wat vastgoed uit het Endstra-imperium.
Nou hoort het tot onze verworvenheden dat je zulke zaken afhandelt via een bank of zo. Maar in dit geval werd het dus blijkbaar verstandig geacht om Haico als koerier in te schakelen. En dan gaan je gedachten toch al gauw uit naar zwarte florijnen. Noem het toeval, maar Haico zou bij de grens ook nog zijn aangehouden door een stam overijverige douaneklanten. Bij een advocaat-generaal mag deze aparte categorie speurneuzen soms wat Belgisch wapentuig vinden, in de case van Haico vonden ze mooi niks. En daaruit mogen we in ieder geval concluderen dat de poen goed was weggestouwd.
Of er enig verband bestaat tussen deze DHL-act van Haico en de arrestatie van Bob vanwege naar verluidt een gevalletje afpersing is ons (nog) niet duidelijk. Maar waar hoop is, krioelt het van de eencelligen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Schimmen achter Pim