Skip to main content

Octopussy (243)

10 januari 2017
Hits: 594

woensdag 3 mei-2006
Waar had Willem Holleeder en/of de leden van zijn door ons gisteren opgevoerde Wild Bunch zoal zijn sporen nagelaten, volgens de dagvaarding van de bij ons zo populaire Fred Teeven? Een bloemlezing: IJmuiden, Aerdenhout, Overveen, Amsterdam, Amstelveen, Alkmaar, Den Haag, Voorburg, Wassenaar, Vinkeveen, Vaduz, Andorra, Zürich, Zug, Willemstad, Frankfurt, Londen, Saint Tropez, Parijs, Javea, Alicante, Podgorica en Belgrado. Wilt u uw veiligheidsriemen vastmaken, we gaan landen.
Buiten de in ieder geval 17½ meloen plus nog stel slordige contantbetalingen, wat winstdelinkjes en een zootje vastgoed die de bende in de loop der jaren op haar conto kon bijschrijven door het uitschudden van Willem Endstra, klopte Holleeder’s klaverjasclub Schoppen Negen ook nog ettelijke meloenen uit de zakken van de heren Wijsmuller en Friedländer. En dan is het werkwoord kloppen nog een uiterst vriendelijke benaming voor de gehanteerde methodieken.
Zo zouden Wijsmuller en zijn familie bijvoorbeeld zijn bedreigd met doorgeladen wapentuig dat zeker niet uit de voorraden van Bart Smit afkomstig was en zou Johnnie zelf afgetuigd zijn om hem te bewegen tot een overdracht van have en goed.
Met datzelfde doel werd Rolf Friedländer en diens gezinsleden (net als Johnnie cs.) een ruw en vervroegd heengaan in het vooruitzicht gesteld. En die belofte werd kracht bijgezet met een paar kogels in de richting van Rolf’s voiture. Althans volgens Fred. Want aangifte deden John en Rolf niet. Zou je het zelf zijn.
Verder zou de klaverjasclub zich op identieke wijze hebben beziggehouden met de heren Houtman, Proper, De Lange en Van Hout en daarnaast het duo Oliemans en De Bok nog nadrukkelijk hebben gewaarschuwd voor de komst van een zeer luchtig geklede heer met een zeis.
En dat alles voor een paar rotcenten, die ook nog elders op deze aardkloot door een sopje moesten om zonder narigheid je inkopen te kunnen doen in de PC Hooftstraat, ook eens te kunnen happen in een dure vreetschuur, een maatpakkie aan te schaffen, je te verplaatsen in een gepantserde limo en je vel te laten bruinen op een exclusief stukkie strand. Is that all there is? Yes, that’s all there is.
Overigens moet Fred al die narigheid nog wel allemaal bewijzen. Zal nog niet meevallen. En dan praten we nog niet eens over het al dan niet met bovenstaande feestelijkheden gerelateerde vuurwerk. Sterkte Fred. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017