Skip to main content

Khanebraaiers (008)

26 maart 2017
Hits: 439

woensdag 25 januari-2006
Vandaag vindt in de Tweede Kamer het uitgestelde debat plaats over de “spionage”-affaire rond de Pakistaanse metallurg Abdul Qadeer Khan, de vader van de Islamitische atoombom.
Met het tot voor kort geheime rapport van de commissie Bos uit de jaren tachtig als roadmap. Kan heel leuk worden. Vooral na de uitspraken van oud-premier Lubbers in Japan, dat de toenmalige BVD zowel in de jaren zeventig als tachtig op last van de CIA dezelfde modus operandi toepaste als het IRT in de jaren negentig. Laat die onverlaten hun gang gaan, infiltreer hun netwerk, lever zo veel mogelijk wat ze vragen en als we dan alles van ze weten rollen we de hele boel op. Ja, doei.
Het enige wat in wezen in Nederland werd opgerold was Henk Slebos, decennia lang Abdul’s gabber en leverancier. En wat kreeg ie na al zijn medewerking aan het bouwen van die bom? Een jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dat lijkt sterk op een doorgestoken Klaver Aas en dat is het ook. Khan heeft al verklaard dat de meeste spullen voor zijn nucleaire pretpark uit de Verenigde Staten kwamen en het zit er vet in dat Henk daarover een alleraardigst boekje kan opendoen. Conclusio: Henk werd met een paar fluwelen handschoenen onder zijn fluit gekieteld en werd rapido naar huis gestuurd met het consigne verder zijn bek houden. Ook cq. juist tegenover Zembla.
Wat ie tegenover de AIVD en CIA heeft uitgekraamd weten we niet en zullen we waarschijnlijk ook nooit weten. Misschien was het voldoende voor de professionele snuffelaars om de jacht op Abdul opnieuw te openen. Want die zit onbestraft en beschermd door de Pakistaanse regering in zijn villa te klaverjassen tot ie omvalt. Terwijl de Yanks hem graag eens aan de tand zouden willen voelen over zijn strapatsen in Iran. Als oom Abdul nou eens onomwonden kon/wilde verklaren, dat die baarden in Teheran bezig zijn met het bouwen van een eigen bom is het kip in het pannetje en kunnen ze die fabriek met enig goed fatsoen in puin gooien. Tot nu toe is dat niet gelukt. Maar wie weet doen nog een paar bombardementen op durpen aan de Afghaanse grens wonderen.
Dat zijn bespiegelingen. Vanmiddag is het echte vuurwerk in de Kamer. Kunnen we met eigen ogen weer eens zien hoe vies en vuns het is.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Khanebraaiers