Skip to main content

Oud gedachtengoed

Hits: 325

dinsdag 28 november-2006
Geheimschrijver en begrafenisexpert Rein Jan Hoekstra heeft van Bea de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar een duurzaam kabinet met een zo breed mogelijke basis. Centrum links, centrum rechts, centrum omhoog, centrum omlaag, het dondert niet, als het maar vier jaar blijft zitten. Dat zou dus ook een kabinet kunnen zijn waarin de Partij van de Vrijheid is vertegenwoordigd. Nou ja, vrijheid. Niet voor iedereen natuurlijk. Parteiführer Wilders heeft zich namelijk al menigmaal een voorstander betoond van het zonder proces interneren van Nederlandse muslims als die alleen al verdacht worden van subversieve ideeën. Dus mocht een normale Hollandse bijvoorbeeld vinden, dat haar Muslimbuurman elke ochtend wel erg veel interesse heeft voor haar dikke echtgenoot die op de fiets hun kind naar school brengt, dan kan ze via de NSB-lijn een speciaal voor dit soort dreigende gevallen opgerichte bromsnorrenbrigade in Schalkhaar waarschuwen. Die grijpt buurman zonder boe of bah bij zijn boordje en flikkert hem vervolgens achter het prikkeldraad in speciale kampen bij Vught of Westerbork. Iets in die richting. Daar krijgt buurman een keurige oranje overall uitgereikt, een donkere stofbril en een metalen bal om steekpassjes te oefenen. In die outfit wordt ie vervolgens dagelijks uren onConventioneel verhoord tot ie bekent dat ie van plan was de dijken van Walcheren door te steken, de sluizen bij IJmuiden op te blazen en/of bij Parteiführer Wilders een snufje Polonium 210 over zijn vlaai te gooien. Bekent ie niks dan blijft ie gewoon zitten. Tot de nieuwe verkiezingen of zo.
Waar haalt zo’n eenvoudige gozer uit Venlo dat macabere gedachtengoed vandaan? Nee, niet van een neo-clubje van vlak over de grens bij Venlo, maar uit ... Israël. Over gotspe gesproken. Geert heeft namelijk in zijn jeugdjaren als goj in een kibboets gewerkt en zag daar kennelijk het licht. Sindsdien zit hij namelijk regelmatig in Israël en praat daar met allerlei luitjes uit snuffelorganisaties, het leger en de politiek over de methodes die daar in de praktijk worden gebracht om een dreigende tsunami van islamisering het hoofd te bieden. Nou leven ze daar in de frontlinie, maar ons Geert wordt blijkbaar ingefluisterd dat als we hier niet oppassen straks een leger baarden de Maagdenberg in Venlo bestormt en Rein Jan Hoekstra moet gaan lullen met de Mohammedpartij over eventuele deelname aan het zeventiende Kabinet Klootviool. En Geert vindt daarmee gehoor bij zo’n zes ton Nederlanders, onder wie een flink aantal dat zich ook al verzamelde achter extreme ghostbusters als Janmaat, Glimmerveen en Fortuyn. Voorstanders van het rein houden van Nederland, desnoods met een muur eromheen.
Dus Rein Jan, als je goochem bent dan trek je ook een paar dagen uit om met de Parteiführer van de PvdV te overleggen. Want doe je dat niet, dan gaat ons Geert weer liggen te mauwen over een cordon sanitaire en we hebben bij onze zuiderburen al gezien wat dat aan stemmen kan opleveren. Oh, en je weet toch wat je aan het eind van dat gesprek moet zeggen hè, Rein Jan? Juist. Houzee. Sorry, houdoe. Vindt Geert vast leuk.

Klik hier om uw reactie toe te voegen