Skip to main content

Octopussy (227)

10 januari 2017
Hits: 566

vrijdag 31 maart-2006
Hartstikke druk vandaag. Naar aanleiding van aflevering 226 van vanmorgen kregen we vrijwel meteen een mailtje van een van onze trouwste lezers. Met aanvullende en corrigerende info. Zullen we u niet onthouden. Het mailtje luidde aldus:

“... Marcel Kokkeel ging na zijn tijd bij de vastgoeddivisie van Ahold niet direct aan het werk bij AM. En hij keerde zich al helemaal niet af van het Bouwfonds. Hij is er namelijk na zijn tijd bij Ahold aan de slag gegaan als Chairman of the Executive Board.
Kokkeel is in de desbetreffende uitzending van Zembla dd. 14 april 2005 aan het woord geweest over de relatie tussen Bouwfonds en wijlen Willem Endstra. Hij was bij het Bouwfonds namelijk de opvolger van Bertus Pijper (ook geen onbekende in de rubriek Octopussy). Hij werd in die hoedanigheid geconfronteerd met een aantal in opspraak geraakte vastgoedportefeuilles. Ondermeer die van Erik de Vlieger (hij had volgens mij namelijk weer een dochteronderneming van Bouwfonds als belangrijkste geldschieter), de erven Endstra en Ed Maas. Kokkeel is pas sinds begin deze maand bij AM in dienst
”.

Kijk, zo hebben wij het graag. Dankzij twee van onze lezers hebben wij vandaag toch een duidelijk beeld gekregen hoe spelers uit het basisteam van de vereniging Vastgoed Vooruit tegen een forse beloning al dan niet uit de zwarte kas elkaar het balletje toespelen in het veld. Niet dat je er ene moer aan kan doen, maar het is leuk om te weten. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017