Skip to main content

De Brusselse Connectie (020)

17 januari 2017
Hits: 570

woensdag 3 mei-2006
Ze hebben in Roemenië Ovidio Tender weer bij zijn staart. Wie? Ovidio Tender! De partner van de Nederlandse luitenant-kolonel Willem Matser, een van de Oost-Europa-experts van de NAVO. Die in ieder geval 300 meloen in de oude Roemeense oliereus Petrom wilde stoppen. Met als onderpand stortingsbewijzen uit Colombia, die net zo vals waren als het gebit van ons opoetje op de hartafdeling van het Radboud.
In deze serie hebben we voldoende uit de doeken gedaan hoe onze olijke vrienden Willem en Ovidio prettig samenwerkten met figuren als Pietro Fedino (internationaal bakmeelhandelaar, gabber van Eutje, Gregory en Dirk) en Bali Menon (internationaal zwendelaar, betrokken bij de affaire rond de vermoorde André Cools) om hun doel te bereiken (1).
Willem kreeg voor zijn vakwerk 14 maandjes wegens valsheid in geschrifte (oeps). Zijn hogerberoep zweeft ergens tussen Mars en Venus. Pietro is bedacht met een wat langere relax-periode vanwege een wat ondeugend import-gevalletje coke. Bali is zoals gebruikelijk nergens te vinden. En Ovidio liep tot nu toe vrolijk in het rond, beschermd als hij was door het old-boys netwerk van de Roemeense geheimedienst uit het commietijdperk.
Maar een nieuwe Roemeense regering, een nieuw geluid. En voor Ovidio betekent dat laatste een frisse verzameling dissonanten. Of dat ook betekenis gaat krijgen voor de niet eens uit actieve dienst ontslagen Matser, is voorlopig de vraag. Hangt volledig af van de lijken die mogelijk nog uit een paar kasten in Boekarest pleuren en de bereidwilligheid van de begrafenisondernemers in Den Haag en Brussel om de affaire-Matser uit de vrieskast te halen.
Maar gezien de belangen die er spelen zal het wel doodstil blijven in de oh zo democratische bolwerken met hun oh zo actieve justitiële apparaten. Stay tuned.

(1). Zie vooral de eerdere artikelen in deze serie op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017
De Brusselse Connectie