Skip to main content

Octopussy (246)

18 januari 2017
Hits: 821

donderdag 27 juli-2006
Citaatje uit een van de bijlages uit het Enclave-onderzoek van Fred en Koos naar de wandaden van Willem Holleeder en zijn vrienden:

“Roompotstraat 1 in handen van Holleeder.
Eerder bleek dat in de vennootschap West End BV de exploitatie van Roompotstraat 1 (Satyricon) was geplaatst. Uit in beslaggenomen stukken blijkt dat de exploitatie van Roompotstraat 1 op enig moment in handen is gekomen van Holleeder. Uit een overeenkomst dd. 11 februari 1998 blijkt dat Willem Endstra (Island Investment International Ltd.) aan W.F. Holleeder de aandelen in de vennootschap Fortuin Houdstermaatschappij NV verkoopt. In een “Power of attorney” dd. 29-5-2001 verklaart Holleeder “ultimate beneficiary” te zijn van Fortuin Houdstermaatschappij NV. In een brief dd. 17 maart 2003 verzoekt Holleeder aan zijn financiële man R.W.A. Boon over de actuele stand van zaken te informeren aangaande Fortuin Houdstermaatschappij NV en Art Design BV. Holleeder schrijft dat hij graag een overzicht ontvangt van de verhuur van Roompotstraat 1.
Uit een ander inbeslaggenomen stuk blijkt dat Roompotstraat 1 te Amsterdam wordt verkocht aan ene Jos van der Meer. Overigens hebben Holleeder en Jos van der Meer ook contact over “Club Elegance” aan de Nic. Witzenkade 38 te Amsterdam. Holleeder brengt in 2000 commissie dienaangaande in rekening aan Jos van der Meer
“.

Nou, allemaal heel keurig en tot in de finesses. Holleeder heeft dus een tijd lang (cq. nog steeds) een dikke financiële vinger in twee glijhuizen, waarvan Satyricon in de jaren negentig landelijke bekendheid verwierf in verband met een ménage à deux, die zou hebben plaatsgevonden tussen OM-bef Valente en een wipkip. Een ménage die overigens door de bedrijfsleiding van Satyricon zou zijn vastgelegd voor de eeuwigheid of andere doeleinden.
Hoe dit ook zij, wij struikelden toch lichtelijk over de term “ene Jos van der Meer”. Wat nou ene Jos van der Meer? Waarom ook in dit geval niet even een kleine doopceel van betrokkene? Want Jos is niet de eerste de beste. Deze prominente inwoner van het Belgische Kapellen komt bijvoorbeeld in extenso voor in onze serie “Schimmen achter Pim” als ervaren glij- en gokhuisexploitant en uitbater van woelige nachtclubs en drukke coffeeshops. En als vriend van Ger de Kroes, de vader van pink panther Eddie de Kroes. Geen oninteressante link dus in de casus Holleeder cs. Jammer Fred en Koos, een minnetje. Voor de rest prima werk. Ga zo door. En stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017