Skip to main content

Deuss en de Ruskies (001)

31 maart 2017

woensdag 8 november-2006
Morgen komt de Nieuwe Revu met een verhaal op de markt over de ouwe oliezwendelaar en bankier John Deuss. Staat ondermeer in dat ie al jaren contacten onderhield met een stel CIA-knuppels onder wie Ted Shackley. Een meneer die je niet in een donker steegje moet tegenkomen, want je weet maar nooit of ie een bevlieging krijgt en je een behandeling à la Vietnamèse geeft. Of je ongewild het nodige demonstreert uit zijn lesmateriaal, waarmee ooit een stel gevluchte Cubanen driftig aan het stoeien zijn geweest aan de vooravond van hun raid in de Bay of Pigs.
Maar er is meer en zeker zo ernstig. Toen de Russische olieboer Michael Khodorkovsky in het tijdperk van zuipschuitpresident Jeltsin het Megatep-netwerk in elkaar hing om de zwarte poen van zijn oliereus Yukos stiekempjes richting Europa en verder te transporteren kreeg hij daarbij de assistentie van zijn plaatsvervanger Platon Lebedev en de Britse bef Stephen Curtis, een specialist op het gebied van listige constructies. U weet het, eerst verhuisde Khodorkovsky onder veel misbaar van vooraanstaande westerse democraten als George Soros, de baas van prinses Mabel (aka “de marmot”) en Peter d’Hamecourt in de loop van 2003 naar een eenvoudig onderkomen in afwachting van een weinig goeds voorspellend proces, gevolgd door zijn steun en toeverlaat Lebedev. Daarmee kwam Stephen Curtis als Dritte im Bunde haast automatisch in november 2003 aan het hoofd te staan van Megatep, waarvan het hoofdkwartier op Gibraltar was gevestigd. Geen gezonde baan. Op 3 maart 2004 hees Stephen zich op het Londense vliegveld Battersea aan boord van zijn privé-helicopter om lekker naar zijn florissante stulp in Dorset te vliegen. Onderweg stopte plotseling de draaimolen boven zijn hoofd en dat is vervelend bij een helicopter. Het vehikel donderde naar beneden en zowel de vlieger als de baas van Megatep overleefden de klapper niet. Officiële lezing: ongelukje. Tuurlijk. Hoewel al snel naar buiten werd getild dat kort voor het ongelukje Stephen twee gesprekjes had gehad met neusjes van de Britse geheimedienst en gek, maar dan kijk je toch meteen anders aan tegen zo’n onverwachts duikvluchtje.
Maar goed, nou het mooie. Ten tijde van die vrije val was Stephen ook een van de directeuren van de Bermuda Commercial Bank. Jawel, de bank van John Deuss. En nou hebben wij een reputatie verworven van notoire conspiracy-denkers. Maar wees eerlijk, dit kan gewoon geen toeval zijn. Goed, Johnnyboy brengt nu zijn dagen door in Nederland in een bewust simpel gehouden appartement van de Hirsch Ballinketen wegens de exploitatie van een BTW-carroussel en het gerechterlijk vooronderzoek zal nog wel een stief kwartaaltje duren, maar dat het alleen maar gaat om een lullig carrousselletje gaat er bij ons niet in. Er is meer at stake. Iets dat waarschijnlijk niet uit de losse pols aan de openbaarheid zal worden prijsgegeven. Tenzij misschien Deus of Deuss dat volente. Laten we samen bidden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Deuss en de Ruskies