Skip to main content

Deuss en de RABO

Hits: 349

maandag 16 oktober-2006
Is die ouwe oliezwendelaar van een Deuss toch op Bermuda gepakt. Had ie beter in dat blotekontenresort van Dolf Huijgers op Bonaire kunnen blijven zitten. Temidden van een hele vlucht andere naakte bobo’s uit Nederland val je het minste op.
Hoe dan ook, Johnnyboy ontkent dat zijn FCIB-vehikel op Bermuda als spil diende voor een wereldwijde BTW-carroussel, waarbij het voornamelijk draaide om de virtuele in- en uitvoer van chips en mobieltjes. Virtueel, want de bewuste chips en mobieltjes kwamen meestal alleen op papier van hun plek. Maar er werd wel na elke nieuwe papieren move BTW teruggevraagd. Dat kan lekker oplopen. Twee jaar geleden had de FCIB een omzet van niet meer dan 60 meloen dollar per jaar. Toen de deuren recentelijk dichtgingen was die opgelopen tot 6½ miljard.
Volgens Deuss loopt er wel een onderzoek naar een paar cliënten van zijn bankvehikel wegens witwaspraktijken. Maar BTW-carroussel? No way. Wie overigens die cliënten waren is nog niet naar buiten gemieterd. En dat geldt eveneens voor de namen van de rekels die zo massaal met de BTW aan het knoeien zijn geweest. Er zal toch niemand tussen zitten van de boys die met een condoom als stropdas over het resort van Dolf rondstappen? Horen we misschien nog.
Nou heb je natuurlijk voor zo’n BTW-grap ook banken elders nodig. In Engeland was dat Barclays, in Zwitserland de UBS en in Nederland ... de RABO-bank. Kwestie van updaten hè. Of de belastingneusjes de bank van figuren als Hans ten Cate en Tjalling Halbertsma net zo’n wasbeurt zullen geven als aan Deussie? Horen we misschien ook nog. Hoewel die kans net zo groot is als een optreden van Jan Peter Klootviool als stand-up comedian.

Klik hier om uw reactie toe te voegen