Skip to main content

Octopussy (220)

10 januari 2017
Hits: 562

vrijdag 3 maart-2006
Hoge bomen vangen veel wind. Zeggen ze. Maar wat denk je van lage bomen? Onze voortdurende aandacht voor de groene flappentappen in Costa Rica genereert een pluk Beaufort waar je usted tegen zegt. We gooien er even een stormachtig mailtje tegenaan om die stelling wat reliëf te geven. Is gericht aan de Huizingaatjes, die zich in het vrij recente verleden hebben gelieerd met OHRA’s Flor y Fauna en met Terra Vitalis van Henk van de Meene cs. (1). Leest u even mee:

“Een kort overzicht. Een fabriek van 10.000 m2 in Bergum, Friesland. 100 % eigenaar van ca. 3000 ha. grond in Costa Rica. 11 ha. grond met een luxe huis van 500 m2 in La Garita, Costa Rica. Het geheel omgeven door een drie meter hoge muur. Diverse zeer luxe auto’s.
Meneer Benedictus, accountant van Flor y Fauna, heeft ons bericht dat wij een voorschot van 500 euro zullen ontvangen als we het met de laatste Nieuwsbrief meegestuurde formulier invullen en terugsturen naar het accountantsbureau Benedictus.
Ik heb daar het volgende op te zeggen:
De familie Huizinga heeft al zo’n 2 ½ jaar uitdunning verricht op Teak Wood V. Per kavel zijn er nog maar 270 bomen. Daaruit volgt dat er al 330 bomen zijn gedund, gezaagd en verkocht. 130 meer dan de 200 die gepland stonden voor de tweede uitkap van 2004.
Het voorschot van 500 euro beschouw ik als een vernedering en een klap in het gezicht. Het is mij duidelijk, dat jullie van plan zijn om ons investeerders op deze manier gerust te stellen en als wij dat accepteren, wij geen voet meer aan de grond krijgen bij eventuële toekomstige acties.
500 euro in plaats van 50.000 of 100.000 euro? Is dat een grap? Ik zou graag ook in de toekomst in de spiegel willen kijken zonder op mijn voorhoofd een dikke V te ontwaren. De V van VERNEUKT. Aardig geprobeerd, meneer Huizinga! Nice try.
Met hartelijke afschuw, Rainer.
”

Nou, dat kan je met goed fatsoen toch geen briesje meer noemen. Ze mogen in Costa Rica de haringen wel wat steviger in de grond stampen. Slecht weer op komst. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017