Skip to main content

Octopussy (198)

23 december 2016
Hits: 553

donderdag 12 januari-2006
We gaan terug naar aflevering 189 van deze serie, waarin de luisterrijke combinatie Flor y Fauna, Terra Vitalis, OHRA en de familie Huizinga uit de Friese metropool Burgum in het zonnetje wordt gezet (1). Een lijkbleek zonnetje, dat wel. Maar wat wil je met een combinatie, die naast een commissaris van de Nederlandsche Bank ook lieden in haar gelederen heeft die nummertjes witwassen, hijgporno en valutazwendel op hun conto hebben staan. Toegegeven, wij zijn geen specialisten in het omhoog krikken van boompjes tot ze de hemel ingroeien en onze kennis op financieel gebied is vergelijkbaar met die van Paulus de Boskabouter, maar er lijkt iets niet pluis te zijn met die teakplantages in Costa Rica. Ja, ja, daar hebben we het al vaker over gehad. Neemt niet weg, dat we elke keer weer opschrikken als we een mail ontvangen over dat onderwerp. Zoals nu weer van de Teak Investment Group:

“In aanvulling op onze beste wensen voor 2006 zouden wij u graag willen informeren over de laatste ontwikkelingen in de zaak rond Flor y Fauna/ Huizinga in Costa Rica.
Flor y Fauna biedt investeerders aandelen aan via de bekende intermediair Terra Vitalis.
Deze aandelen hebben voor een deel betrekking op de tien jaar oude plantage Teakwood VIII.
Deze plantage is het eigendom van OHRA/Delta Lloyd Verzekering en de familie Huizinga zelf.
Het is bekend dat de bomen lijden aan een ziekte die in Costa Rica bekend staat als het Teakhout Syndroom. De bomen zijn dood of groeien niet meer!
Als deze informatie aan de grote klok wordt gehangen zal dat voor iedereen, en met name voor OHRA en moederbedrijf Delta Lloyd, niet erg prettig zijn.
”

Nou zijn wij maar een klein klokje, maar wie weet krijgen we hiermee een grotere broer zo gek om ook eens in de touwen te springen voor een spectaculaire bimbam. Stay tuned.

1. zie voor deze serie onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 december 2016