Skip to main content

Oortjes rond Gretta (002)

08 april 2017
Hits: 392

maandag 27 februari-2006
Ja hoor, meteen reactie. We’ve got mail. En omdat wij grote liefhebbers zijn van doorgeefluik-journalistiek laten wij u meteen meegenieten. De mail had betrekking op vragen in het Europees Parlement en die vragen luidden aldus:

“Welke maatregelen denkt de Commissie te treffen om de omstandigheden rond de plotselinge dood van de voormalige president van de Europese Centrale Bank, Wim Duisenberg, op te helderen? Zijn dood vond plaats binnen 48 uur nadat officieren van justitie in Milaan die een onderzoek uitvoeren naar de ondergang van de Italiaanse zuivelgigant Parmalat, aankondigden een aanklacht te zullen indienen tegen filialen van UBS, Deutsche Bank, Citigroup en Morgan Stanley. Daarnaast maakte een voormalig lid van de raad van bestuur van Citibank, Arthur Zankel, rond dezelfde tijd een dodelijke val vanuit zijn appartement in New York. Is de Commissie het er niet mee eens dat, gezien het feit dat de heer Duisenberg de steun van de Duitse banken, waaronder Deutsche Bank, genoot tijdens zijn strijd om het presidentschap van de ECB, het tijdstip en de curieuze gelijktijdigheid van deze ongewone en onverwachte sterfgevallen onderzoek en opheldering in het openbaar vereisen?”

Antwoord van de Commissie bij monde van de heer Almunia:

“De voormalige president van de ECB, de heer Wim Duisenberg, overleed op 31 juli 2005 in zijn huis in Faucon. De autoriteiten van de stad Carpentras hebben een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden en hebben naar buiten gebracht dat een autopsie heeft aangetoond dat hij is verdronken na een hartaanval”.

Met andere woorden: geen conspiracies bedenken alstublieft en Duisenberg is gewoon te water geraakt na een hartaanval. Heeft de autopsie uitgewezen. Autopsie? Maar volgens Gretta was er door die haantjes helemaal geen autopsie uitgevoerd. Dus zat die Almunia nou uit zijn commissienek te lullen? Of was Gretta in de war? Het blijft gek. Vooral omdat niemand zich er meer druk over lijkt te maken. Wim-gate? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Oortjes rond Gretta