Skip to main content

After Kofi (001)

09 april 2017
Hits: 500

donderdag 5 oktober-2006
De opvolging van Kofi Anan als secretaris-generaal van de VN lijkt al helemaal kat in het bamibakkie. De Zuidkoreaanse minister van BuZa Ban Ki-moon lijkt het te gaan worden. Wordt ook zwaar gepusht door het zootje ongeregeld van George W. Maf en dan moet je eigenlijk meteen uitkijken bij het oversteken. Is er iets met die Kimoon loos? Het lijkt erop.
Kimoon heeft jaren in de VS gewoond, heeft Harvard doorlopen en is twee termijnen lang Zuidkoreaans ambassadeur in Washington geweest. Een goeie vriend dus. En dat is nooit weg. Maar daarnaast wordt gefluisterd dat ie lid is van de Unification Church van Sun Myung Moon. En dat is minder gezellig. Die zogenaamde kerk is namelijk een sinistere wereldwijde onderneming, die zich her en der met veel poen en chantage een machtspositie heeft verworven. In samenwerking met de CIA en een scala van enge grim reapers uit het uiterst rechtse kamp. Ook in de Verenigde Staten (via de Zuidkoreaanse ambassade!!!!), waar de band tussen de familie van Maf en de Moonies al decennia lang bloeiend genoemd mag worden.
En het blijft niet bij het pushen van Ban Ki-moon. De Bushies proberen ook Josette Sheeran Shriner benoemd te krijgen als de volgende directeur van het Wereld Voedsel Programma. Josetje was in vroeger dagen de uitgever van de naar CIA en rechtse ballen riekende Washington Times, fungeert momenteel als de Amerikaanse onderminister van Economische en Agrarische Zaken en is … een Unification Churchganger.
Nou is een “nee” van een van de permanente leden van de Veiligheidsraad voldoende om het plannetje te torpederen. Maar hé, de VS steken verreweg de meeste poen in de Kofi-corner, dus zullen er waarschijnlijk weinig leden genegen zijn om Ki-Moon en Josetje door te spoelen. Want wie betaalt is de baas. Al moet ie er dollars voor bijdrukken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017