Skip to main content

Pappie en Kokkie

Hits: 582

vrijdag 10 februari-2006
Toet, toet. Centjes verdienen. Het vermaarde duo is niet meer. We hebben het over Prins Bernhard die ons reeds was ontvallen. En nu is volgens de media ook zijn vertrouwelinge Kokkie Gilles overleden.

Pappie en Kokkie noemden de grapjassen zich zelf. In het kleine bericht in de mainstream pers wordt Kokkie de schaduw en vertrouwelinge van Bernhard genoemd. Waar je Pappie zag daar zag je Kokkie. De Prins leerde Kokkie al in 1944 kennen in het bevrijde Brabant. Tot zover de perscollegae die een selectief geheugen hebben.

Want wat lezen we niet?

"Kokkie is de vriendin van Bernhard. Dat is ze al zo lang als ik me kan herinneren, zeker twintig jaar."

Of:

"Kokkie heeft een eigen huis gekregen van mijn grootvader, maar vroeger had ze een eigen appartement in Paleis Soestdijk. In feite woonde ze op staatskosten in het huis van mijn grootmoeder. Ook toen die nog gezond was. Dat is toch te gek."

Of:

"Het is een familiegeheim. Zij zat in een auto naast mijn grootvader en mijn grootmoeder kwam daar in haar eigen auto achteraan. Dat vonden wij als kinderen heel vreemd."

Of:

"Als ik bij mijn grootmoeder op bezoek wilde moest ik de 'vriendin' van mijn grootvader bellen om toestemming te vragen. Aaarrgh."

Hebben de jongens en meisjes van de pers geen archief om nog wat leuke details toe te voegen aan die saaie ANP-berichten?

Klik hier om uw reactie toe te voegen