Skip to main content

Octopussy (271/b)

Hits: 1034

zondag 24 september-2006
Naast het idee van Dino’s Club One in de Amsterdamse Coenhaven koesterde de satellietclub van de in die tijd in Ferrari’s en ander blinkend materieel rondhobbelende R.V. nog meer snode plannen om de kassa te laten rinkelen. In Zeewolde. Aan de Patroonweg. Bijvoorbeeld via gokken. Eerst via het internet, omdat ze in Den Haag wel bezig waren om die boel te reguleren, maar dat duurde nog wel even. En dan natuurlijk een of meer casino’s. Golden Ten.
Wat dat betreft was er wel de nodige expertise in huis. Bijvoorbeeld bij Ronald “Horney” Steenbergen. Een telg uit de Blokkerfamilie, die ooit eens tegen een paar zwaailichten was aangelopen wegens import van vervalste merkartikelen uit China en Taiwan. Maar wie zonder zonden is, hij werpe de eerste steen.
Goed, Horney kwam aanzetten met een stel Chinezen uit Hong Kong om de Golden Ten-keten van de grond te trekken, om te beginnen in Zeewolde. Daar moet je wel wat kluitjes voor vrijmaken, maar dat was geen probleem. Er zat voldoende in de oorlogskas bij de RABO-bank (!) in Haarlem om eventuele problemen met de grond gelijk te maken. En jawel, na enige tijd hop hop daar draaiden de balletjes. Het feest duurde een jaar, toen was het einde oefening.
Vraag was wat nu? Folkert van der Kerk zou toen het lumineuze idee hebben geopperd om een glijhuis te beginnen. Hij wist wel ongeveer hoe dat moest, want hij dreef al een vleeswinkel in Laren, de Boccaccio. Er werden op voorhand al de nodige Svetlana’s, Olga’s en Irina’s geïnstalleerd, maar de gemeente stak er uiteindelijk een penisje voor en het plan stierf een vroege dood.
Maar de Van der Kerkjes zijn niet voor één gat te vangen en openden op het roemruchte adres Patroonweg 16 een restaurant, Mixxers. Bovendien hevelden ze hun Haarlemse postorderbedrijf Store24 naar hetzelfde adres over. Een vehikel dat zich presenteert als de Europese vertegenwoordiger van Frankie B Jeans en Funky Ice Breaker en als aanbieder van overtollige stocks van Diesel en Miss Sixty, met filialen in het Britse Blackpool (mr. Davies, we presume?) en Cleveland en Kokomo in de US.
Dat de Mixxers de in Nederland wereldberoemde galmer Dries Roelvink sponsort is misschien licht dissonerend. Maar om een beetje te manipuleren met Jan Peter Klootviool’s uitspraak “het gaat goed in Nederland”: het gaat goed aan de Patroonweg.
Of dat ook geldt voor Robbie, de ouwe gabber van de Van der Kerkjes ... hmmmm. Nou, hoort u nog van ons. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen