Skip to main content

Geen grand slam

Hits: 350

maandag 4 september-2006
De kruistocht van Hans Melchers tegen de Nederlandse hijgjournalistiek is al dan niet tijdelijk een halt toegeroepen. Hij heeft samen met zijn tweepetten-advocaat Doeleman een bodemprocedure tegen het ANP en twee redacteuren verloren. Die was aanhangig gemaakt, omdat het persbureau op 15 september 2005 onder het kopje “Achtergrond ontvoering moet bijna drugshandel zijn” onder meer meldde:
“De ontvoering van Claudia Melchers moet gezien de eis van 300 kilo cocaïne voor haar vrijlating bijna wel zeker te maken hebben met enige betrokkenheid van de familie bij drugshandel”.
Hadden de luitjes van het ANP opgetakeld bij politiefunctionarissen. Zij belden met meneer Melchers om commentaar tot ze de kleur van Kermit kregen. Maar nullo. Niettemin vonden zij het hun taak het nieuws te melden, gezien de rol die het ANP nu eenmaal speelt binnen de Nederlandse journalistiek. Als vriend Melchers daarna zijn gram had willen spuien, had het ANP daar zeker ook aandacht aan besteed.
Vond de kadi valide. Niet dat ie blij was met dit soort journalistiek, maar in zijn visie prevaleerde in dit geval de persvrijheid boven het mogelijke aantasten van Melcher’s goeie naam. Mal is wel dat De Telegrof op zijn lazer kreeg bij de Raad van de Journalistiek toen ze het bericht van het ANP klakkeloos overnam. Maar aan de Basisweg hadden ze moeten weten dat de berichten van het ANP in samenhang moeten worden gezien en niet op zichzelf.
Melchers en Doeleman storten zich in een hoger beroep. En wij vragen ons af bij wie we moeten zijn om ons de status van persburo aan te meten. Anyone?

Klik hier om uw reactie toe te voegen