Skip to main content

A fine mess (001)

09 maart 2017
Hits: 528

zondag 26 maart-2006
Toch eens kijken wat nou eigenlijk een fatwa is. Is dat nou een dwingende oproep van een Koran-specialist om de overtreder(s) van de wetten van Mohammed een kopje kleiner te maken of is het maar een mening van een Koran-specialist, die daarmee de deur openzet voor een discussie? Ook al zou het om het laatste gaan, dan nog is het in de praktijk vaak het eerste. Neem nou de fatwa die een van de specialisten van groot-ayatollah Al Sistani in Irak heeft uitgeroepen over homo’s. Wij weten niet of daar al een repliek op is gekomen, maar feit is wel dat het zogenaamde Badr-commando inmiddels grimmig aan het ruimen is geslagen in de Irakese homo-gemeenschap. Notabene een gemeenschap die onder Saddam gedoogd werd. Goed, er mocht dan wel niet getrouwd worden en nee, er was geen jaarlijkse gay parade op de Eufraat, maar verder was het voor homo’s redelijk leefbaar in Bagdad en omstreken.
Dat is dus nu wel even anders. Dankzij de door ons geactiveerde democratiseringsgolf lopen de vrouwen nu een goede kans om weer als een kraai of een imker over straat te moeten en homo’s gedwongen te worden zich op korte termijn te bekeren en een van die volgens de laatste mode getooide dames als een speer te huwen om Ausradierung te voorkomen.
Om nog maar te zwijgen over het land dat de zegeningen van ijzervreter Henk Kamp mag gaan tellen als zijn elite daar even de tent komt moderniseren. Want wat moet je als inboorling buiten Kabul met een kabelaansluiting of een basketbalveldje als je niet te vreten hebt, omdat je van Henk cs. geen papaver meer in je tuin mag kweken? En modern of niet, als je daar in een blad een stukkie schrijft over vrouwenrechten zeil je wel op initiatief van een geestelijk leider de petoet in en als je het lef hebt om christelijk te worden mag je een stevig touw om je nek verwachten.
Ja, zegt onze junta in Den Haag, maar alles heeft zijn tijd nodig. O? En om hoeveel tijd gaat het dan voordat onze elite weer naar huis komt? Drie jaar? Vijf jaar? Tien jaar? En kunnen dan alle dames, homo’s en christenen weer normaal over straat? En zo ja, hoe lang hebben ze garantie? Jezus, zijn wij nou gek of is Jan Peter een Nazi? Wij weten het niet meer. Wat een zootje.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 maart 2017