Skip to main content

Octopussy (226)

10 januari 2017
Hits: 743

vrijdag 31 maart-2006
Die Ruudje Sanders uit de vorige aflevering? Die niet meer door één deur kan met Klaas Hummel? Dat is het baasje van Redema. Geen kleine bedoening in het vastgoed en Hummel heeft in de niet zo grijze oudheid grote zaken met die club gedaan. Zo kochten Klaas en Ruud ergens aan het eind van de vorige eeuw een tiental supermarkten van Ahold in Polen en Tsjechië voor de prik van rond de honderd meloen.
Hele leuke deal, niks aan de hand. Nou ja, niks. Vooraf was er wel wat eilie geweest, want Ruud wilde Willem Endstra, toen nog de vaste compaan van Hummel, niet mee laten rijden.
En daar was Willem zwaar van over zijn plas gegaan. Klaas zou vervolgens Willem een (klein) deel van zijn deel hebben beloofd als de deal eenmaal gesloten was. Maar toen stipje bij stokje kwam zou Klaas het volgens welingevoerde bronnen hebben laten afweten. Ach, that’s what partners are for.
Overigens kan er bij de deal nog een sidelettertje zijn geschreven door ene Marcel Kokkeel, die toen nog voor de knollentuin van Cees Van der Hoeven in de weer was. Ahold betaalde namelijk de huur van die Poolse en Tsjechische shops en dat zou zijn gegarandeerd door Ahold Nederland. Geen hobbykip die je pikt, moeten Klaas en Ruud gedacht hebben.
Ook al omdat het Bouwfonds, een favoriete gerespecteerde bancaire institutie van Hummel, voor de financiering zorgde.
Zo’n twee jaar na dato liet Marcel Kokkeel het Bouwfonds zijn rug zien, ging in Bosch en Duin wonen (waar Klaas een woninkje voor hem had gevonden) en aan de slag bij AM, een bekend Nederlands vastgoedorkest waar Hans van Veggel een van de voorhanden zijnde dirigentenstokjes zwaait (1). Toevallig of niet maar AM is Ahold’s hoofdontwikkelaar van supermarkten in winkelcentra.
En zo kwam alles goed. Zij het, dat Willem er niet meer is, Cees zich druk maakt voor de kadi en Klaas en Ruudje ruzie hebben. Details, maar toch. Stay tuned.

(1) Over AM en Hans hebben we in vroeger tijden ook al eens kleurige eieren gelegd. Als u daar nieuwsgierig naar bent, grijpt u naar onze zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017