Skip to main content

De Joego-connectie (003)

26 maart 2017
Hits: 492

donderdag 13 april-2006
Als het stormt -en wat ons betreft is dat al bij een Beaufortje of 7- willen wij nog wel eens samen met collega’s uit het vak in de volle wind onze schedel lichten. Wat er daarna gebeurt staat bekend onder de naam brainstormen en het is soms heel nuttig.
Gisteren vond er weer eens zo’n gezellige meeting plaats in het kader van de Hi, Ha, Holleederzaak en jawel, plotseling begon er bij ons iets te dagen. Na thuiskomst stortten wij ons in een silo vol e-mailmissives en vonden geheel in overeenstemming met wat de Bijbel daarover zegt wat wij zochten. En dat ging over een deal die was gemaakt tussen de Nederlandse en Servische autoriteiten over de uitlevering van Jotcha Jocic aan Belgrado. En niet aan een andere trappelende kandidaat. De info was afkomstig van twee luitjes uit de persoonlijke levenssfeer van de man, die tot voor kort door Justitie en haar trouwe persvrienden alle ruimingen in de Amsterdamse onderwereld in de schoenen kreeg geschoven tot men besloot over te stappen op een andere favoriet. Een klein tipje:

“Ik weet niet of ze iets op schrift hebben over de deal, maar ze zeiden dat er een deal was om hem naar Belgrado te sturen en in Belgrado kwam hij dan op vrije voeten”.

Laten we er eens van uitgaan dat die deal inderdaad is gesloten. Dan was die echt wel aangenaam voor Jocic. Maar niks voor niks in deze wereld. Dus moet Jotcha iets in de uitverkoop hebben gedaan om te voorkomen dat ie bijvoorbeeld naar onze oosterburen verhuisde wegens een gevalletje cocaïne of naar een gezellig oord als Sofia, waar recht vaak zo krom is als de uitzetting van homo’s naar Iran. En als er iemand is die een pre-deal of een volwassen exemplaar niet uit de weg gaat is het Jocic’ counterpart wel: Fred Teeven.
Wat had Jotcha in de aanbieding? Juist, informatie. Laten we eens een dwarsstraat noemen: over de club van zijn inmiddels ook achter het gaas zittende tegenstander, die zelfs de euvele moed had gehad om contacten te leggen met Marco Milosevic. Zo bezorg je iemand een frisse zeperd zonder dat er schoten vallen en Fred kan voorlopig weer even verder. Mesjogge? Helemaal niet. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
De Joego-connectie