Skip to main content

Octopussy (214)

10 januari 2017

woensdag 22 februari-2006
Weet u het nog? We hadden het toch over Klaas Hummel, de voormalige gabber van Willem Endstra? Dat ie voor de veiligheid van zijn eigen optrekjes in zee was gegaan met de firma waarvoor Willem Holleeder als adviseur optrad? Niet? Ja, wel effe wakker blijven, want we hebben nòg iets leuks over Klaas.
Hij leunde namelijk niet alleen op de vermeende bedrijfsleider van de beschadigde Brammetje M., maar ook nog op de schouders van een andere expert op dit gebied: de al een tijdje binnen zittende Izhtak Meiri (1). Dat maken we op uit een verklaring uit administratieve hoek met een stel zeer interessante strofes. Afgelegd tegenover speurneuzen van de Amsterdamse bromsnorrenbrigade.
Vriend Izhtak was kennelijk betrokken bij een operatie Reebok. Wat die precies inhield wilde de getuige niet weten, maar het had in ieder geval iets van doen met beveiliging. Nou is het makkelijk, dat als je iemand een factuurtje stuurt voor verrichte werkzaamheden je even zegt waar de cliënt in kwestie dat kwijt kan in zijn boekhouding. Werd een beetje gehannes. Het ene moment ging het om het inventieve firmaatje IsraNed, dan weer over Yts of Yds Advies. En als adres werd vermeld “als bekend”. Een simpele druk op de knop bij de KvK en je ziet dat alleen IsraNed de geboorteakte heeft gehaald, maar inmiddels ruim en breed is uitgeschreven.
Kijk, daar krijg je al gelazer mee met Pierre Fiscus. Maar we maken het nog leuker. Want waar moesten de pegels heen, de harde cash? Awel, soms moest een katje worden gestort op de rekening van een Stichting Derden Rekening (rekeningnummer 52.91.78.583 bij de ABN/AMRO), die zou zijn beheerd door een meneer De Koning uit Amstelveen. Izhtak’s veronderstelde advocaat op dit terrein. Een ander katje moest weer naar een niet nader gespecificeerd rekeningnummer: 48.38.46.8487.
En wie was één van de gelukkigen die begin 2003 werd verrast met zo’n factuurtje? Klaas Hummel. Het blijkbaar geantedateerde formuliertje luidde aldus:

“World Fashion Center Amsterdam BV
Ter attentie van de heer K.H. Hommel (!!!, red.)
Postbus 69000
1060 CC Amsterdam

Van: IsraNed
Adres: zoals bekend

Almere, 31 oktober 2002
Fatuurnummer (!!!,red.) 311002.

Honorarium betreffende commissie inzake bemiddeling verhuur conform afspraak.

Bedrag: Euro 50.000,00
Omzetbelasting: 19 % Euro 9.500,00

Totaalbedrag: 59.500,00

Zoals met u besproken en overeengekomen graag het brutobedrag ad euro 59.500 over te maken op rekening: Stichting Derden Rekening: ABN/AMRO, 52.91.78.583

namens IsraNed

de heer I. Meiri"

Als we dit voor zoete ketellapper moeten aannemen, dan had Izhtak dus bemiddeld bij de verhuur van een stukje onderkomen van Klaas en kreeg ie daarvoor een prettige bonus. Maar volgens de getuige ging het om een beveiligingsklus. Dus wat nou? Morgen meer hierover. Stay tuned.

1. Zie voor hem de kleine, maar oh zo fijne serie “Het Kahn-dossier” (augustus 2005) en de eerste twee afleveringen van “Riool” (Followup-site).

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017