Skip to main content

Zwijgen is voor de daders (004)

11 mei 2015
Hits: 458

maandag 17 juli-2006
Het is niet voor iedereen weggelegd om via wat diplomatiek gefoezel met de Turkse autoriteiten je ex-echtgenoot, vriend en naaste medewerker uit de petoet te houden. En dat terwijl die toch tot tweemaal toe tot zijn kingewas in een drogaffaire was beland. Maar zoals we in ons vorige jolige artikeltje al meldden, Laurette Onkelinx kreeg het voor elkaar. Meisje met ballen.
Uiteraard heeft alles zijn prijs. Wat gebeurde er bijvoorbeeld met Bahar Kimyongür? Wie zegt u? Bahar Kimyongür! Da’s een linkse Belg van Turkse komaf, die regelmatig in zijn nieuwe vaderland publiekelijk tekeer gaat tegen de vuige praktijken van de Turkse machthebbers en hun rechterhanden op het gebied van mensenrechten. Hij staakte honger ter ondersteuning van een Turkse gevangene in Duitsland en hij gaf acte de présence bij het proces tegen de sinds april van dit jaar verdwenen Koerdische activiste Fehriye Erdal.
Zoiets als die Somalische Ali Cyaan Kali bij ons dus, maar dan links.
Kijk, vonden die Turken uit Ankara en omstreken niet leuk, al dat gekrakeel van die Bahar. Da’s in hun ogen gewoon een terrorist. PKK of een andere dwarsstraat. Dus zetten ze hem op hun internationale verlanglijstje. Nou zijn er net als bij ons in Verdonkland ook bij onze zuiderburen heel wat luitjes die alleen al bij het horen van de naam PKK in de vierde versnelling schieten. Bahar PKK? Opzouten met hem. Maar ja, die Bahar is een Belg en die vrijheid van meningsuiting is wel effe kut natuurlijk. Dus Laurette zat met haar welverzorgde handjes in het welverzorgde haar.
Maar voor wat hoort wat, dus kreeg Bahar een proces aan zijn reet waar ene Jozef K. nog van op zou kijken. De bewuste kadi bleek bijvoorbeeld de ex-voorzitter te zijn van het Comité P, waarmee Kleintje Muurkrant ook al eens de degens heeft gekruist (1). En datzelfde Comité P hield om eens wat te noemen de resultaten van het onderzoek dat de Belgische politie in samenwerking met de Turkse collega’s had uitgevoerd naar alle Turkse Belgen, keurig geheim. Bahar ging in hoger beroep en om effe uit te blazen op visite in Nederland. Nee, niet bij Lenny Kuhr. Bij iemand anders. En wat deed Laurette? Stay tuned.

1. Dat ging over de lijst die comte Yann de Meeûs in september 1999 had samengesteld van een scala aan hoge mieters die volgens hem zich te buiten gingen aan kinder- en drugshandel.
Ruim een jaar daarna werd hij gezelfmoord (zie “Vraagtekens bij de lijst De Meeûs” dd. 4 en 12 december 2001 en het artikel “Het Kasteel” op de site van De Morgenster).

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 mei 2015
Zwijgen is voor de daders